Ολοκληρώθηκε το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25: «Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Ιούν, 2021

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 με την έγκριση με 92,48% του συνόλου των πολιτικών θέσεων. Οι 8 τροπολογίες/προσθήκες που κατέληξαν να μπουν σε ψηφοφορία, στο σύνολό τους δεν έγιναν δεκτές.

Ακόμα με ποσοστό 91,6% εγκρίθηκε το ψήφισμα που εισηγήθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης και την επιβολή κυρώσεων στο Κράτος του Ισραήλ: «Το ΜέΡΑ25 ζητά από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφ’ ενός, την άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης και, αφετέρου, την επιβολή κυρώσεων στο Κράτος του Ισραήλ (εμπάργκο εμπορίου όπλων, πάγωμα αμυντικών συμφωνιών και επιλεκτικό εμπορικό εμπάργκο) έως ότου αποδοθούν ίσα δικαιώματα στους Παλαιστίνιους, καταργηθεί το σύστημα Απαρτχάιντ το οποίο συστηματικά οικοδομεί το Ισραήλ εντός των προ του 1967 συνόρων του, στην Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και, βέβαια, ο αποκλεισμός της Γάζα.»

Ενώ με ποσοστό 98% εγκρίθηκε το ψήφισμα για Παλλαϊκή Ενότητα για Ρήξη με την Ολιγαρχία που επίσης εισηγήθηκε ο Γραμματέας του κόμματος: «Το ΜέΡΑ25 καλεί πολίτες, κινήματα και κόμματα σε Παλλαϊκή Ενότητα για Ρήξη με την εγχώρια και διεθνή Ολιγαρχία η οποία, εν μέσω πανδημίας, κορυφώνει την λεηλασία των μισθωτών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, της μη προνομιούχας νεολαίας και του περιβάλλοντος. Το ΜέΡΑ25 είναι έτοιμο για ακηδεμόνευτο διάλογο με όλες και όλους για κοινές πολιτικές ρήξης και, βέβαια, όχι ενσωμάτωσης στο άρμα της αρπακτικής ολιγαρχίας.»

Τέλος έγινε διεύρυνση των οργάνων του κόμματος: η Κεντρική Επιτροπή αποτελείται πλέον από 200 μέλη, με την προσθήκη μέσω κλήρωσης 64 νέων μελών (50 με τοπική εκπροσώπηση, 10 από τους απόδημους και το brain drain και 4 από τη Νεολαία) και η Πολιτική Γραμματεία αριθμεί πλέον 20 μέλη, με κλήρωση 2 επιπλέον μελών, αλλά και την προσθήκη δύο νέων μελών από το brain drain και τον απόδημο ελληνισμό και 1 εκπρόσωπο της Νεολαίας.

Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος μέλη του ΜέΡΑ25 από όλη την επικράτεια και τοποθετήθηκαν περίπου το 1/4 των συνέδρων. Δυνατότητα παρέμβασης υπήρξε και διαδικτυακά, ενώ με φυσική παρουσία τοποθετήθηκαν και μέλη μας από το DiEM25 της Γερμανίας. Οι σύνεδροι προέρχονταν από όλες τις ηλικιακές ομάδες και υπήρχε ισότιμη εκπροσώπηση όλων των φύλων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με τους Βουλευτές του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη, Κλέωνα Γρηγοριάδη και Μαρία Απατζίδη να προλογίζουν και να δίνουν το λόγο σε εκπροσώπους των κινημάτων για το περιβάλλον, την τέχνη, την καταστολή, τους ΛΟΑΤΚΙ+ και τα εργασιακά.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο κλείσιμο του κάλεσε τα μέλη του ΜέΡΑ25 να δυναμώσουν τη φωνή της ανυπακοής σε όλες τις γειτονιές της χώρας, ενώ για την δεύτερη φάση του Συνεδρίου τον Νοέμβριο είπε πως θα πρέπει να δούμε τα πιο στρατηγικά ζητήματα και το μέλλον στο οποίο δεν μπορεί να χωρά η εντεινόμενη εκμετάλλευση της μετακαπιταλιστικής τεχνοφεουδαρχίας.

Η λήξη του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25 έγινε με συναυλία των Δημήτρη Ζερβουδάκη και Σπύρου Γραμμένου.

Διαβάστε περισσότερα:

Τσόμσκι, Γουότερς, Λόουτς, Κορέα και πληθώρα προσωπικοτήτων χαιρέτισαν το Συνέδριο του ΜέΡΑ25

1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο ΜέΡΑ25: «Τώρα ήρθε η δική σας ώρα. Το ΜέΡΑ25 είναι στα χέρια σας»

Γιάνης Βαρουφάκης από τα Λιπάσματα Δραπετσώνας: «Το ΜέΡΑ25 είναι στα χέρια σας» [Κεντρική Ομιλία]

Γ. Βαρουφάκης στο κλείσιμο του Συνεδρίου του ΜέΡΑ25: Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει, κάνουμε την ανυπάκουη φωνή μας πιο ισχυρή μέσα στην κοινωνία

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο