Γ. Βαρουφάκης στο κλείσιμο του Συνεδρίου του ΜέΡΑ25: Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει, κάνουμε την ανυπάκουη φωνή μας πιο ισχυρή μέσα στην κοινωνία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Ιούν, 2021

Σημεία ομιλίας Γιάνη Βαρουφάκη στο κλείσιμο του 1ου Συνεδρίου του ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει, δυναμώνει επειδή ωριμάζει και όσο πιο πολύ ωριμάζουμε τόσο πιο πολύ θα δυναμώνουμε.

Είμαστε οι άνθρωποι που δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε τα κόμματα να παίζουν το παιχνίδι της ολιγαρχίας που παίζουν το παιχνίδι της ολιγαρχίας την οποία εμείς δεν διστάζουμε να ονοματίζουμε κανονικά.

Να δυναμώσουμε το μήνυμα μας, να δώσουμε φωνή στα κινήματα και τους ανθρώπους. Υπάρχουμε στη Βουλή για να δώσουμε το βήμα, τη φωνή στα κινήματα που εγγυόνται ότι η συνθηκολόγηση του 2015 δεν θα επαναληφθεί.

Αυτό που δεν είχαμε το 15′ θα το έχουμε με το ΜέΡΑ25! Τα κινήματα στην εξουσία, όχι οι ηγεσίες που παίζουνε βρώμικα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή είναι η δέσμευση μας συνοδοιπόροι.

Είμαστε οι συνοδοιπόροι της προόδου και θα κερδίσουμε το δικαίωμα να ξαναγίνουμε σύντροφοι κάποια στιγμή.

Επειδή δυναμώνουμε, ετοιμαστείτε για τη λάσπη, τον βρώμικο πόλεμο του μνημονιακού τόξου που θα μας επιτεθεί λυσσαλέα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσο περισσότερο μας λοιδορούν, τόσο κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν κυκλωτικές κινήσεις, θα μας πουν να πάμε «όλοι μαζί», όλοι μαζί με ποιους; Με την ολιγαρχία; Χαμένη δεν είναι η ψήφος στο ΜέΡΑ25 αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ενσωματωθεί στην ολιγαρχία.

Στο ΚΚΕ τιμώ τον Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά έκαναν βρώμικη προπαγάνδα ακόμα και προεκλογικά λέγοντας με άνθρωπο του Σόρος, ενώ η ΚΝΕ στον Οδηγητή με κατονομάζει ως δήθεν λαγό της κ. Κεραμέως τη στιγμή που είπα ότι δεν πρέπει το κράτος να έχει λόγο στα εσωτερικά των φοιτητικών συλλόγων. Εμείς ωστόσο θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο. Θα συνεχίσουμε να τους αγκαλιάζουμε με αγάπη και κατανόηση κι ας μας βλέπουν ανταγωνιστικά.

 

Τρίτη ημέρα εργασιών του 1ου Διαβουλετικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ 25, Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, τους ανθρώπους που μετά το 15′ επέστρεψαν στον «καναπέ», τους αγκαλιάζουμε, όχι για να τον κηδεμονεύσουμε, αλλά γιατί χρειάζεται παλλαϊκή ενότητα και συστράτευση, σε όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον του κόσμου.
Συμμετοχή στο κίνημα και εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο από αύριο το πρωί. Να μεταφέρουμε την ουσία του προγράμματος μας, πάταξη της χρεοδουλοπαροικίας και απελευθέρωση από το κεφάλαιο και από ένα κράτος το οποίο δημιουργήθηκε για να επεκτείνει την ολιγαρχία και τις ολιγαρχικές δυνάμεις.

Τον Νοέμβριο με το 2ο μέρος πια αυτού του Συνεδρίου θα συνεχίσουμε τον εκδημοκρατισμό και την πιο βαθιά συμμετοχική διαδικασία. Αλλά και θα μιλήσουμε για το μέλλον, για αυτό που η Ρόζα Λουξεμπούργκ έλεγε «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα». Να μιλούμε καθαρά για την ανάγκη να υπάρξει κοινωνικοποίηση του χρήματος και των μέσων παραγωγής.

Η εξόρμηση μας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην κοινωνία πρέπει να είναι έντονη.

Έχουμε ήδη 63 νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που κληρώθηκαν για να διευρύνουν το όργανο. Και 2 που κληρώθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά και ακόμα 2 από τους απόδημους.

Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα για να αποκτήσει η ανυπακοή μια πιο ισχυρή φωνή μέσα στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα:

Τσόμσκι, Γουότερς, Λόουτς, Κορέα και πληθώρα προσωπικοτήτων χαιρέτισαν το Συνέδριο του ΜέΡΑ25

1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο ΜέΡΑ25: «Τώρα ήρθε η δική σας ώρα. Το ΜέΡΑ25 είναι στα χέρια σας»

Γιάνης Βαρουφάκης από τα Λιπάσματα Δραπετσώνας: «Το ΜέΡΑ25 είναι στα χέρια σας» [Κεντρική Ομιλία]

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25: «Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο