Σ. Σακοράφα την αγωγή της Lafarge: Είμαστε ολόψυχα και με αίσθηση ευθύνης και χρέους στο πλευρό των πολιτών του Βόλου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Νοέ, 2022

Δήλωση Σοφίας Σακοράφα για την απαράδεκτη αγωγή της Lafarge εναντίον ενεργών πολιτών του Βόλου

Οι ενεργοί πολίτες θα πρέπει να αποτελούν ουσιαστικά πρότυπο για όλες και όλους μας, Η επαγρύπνηση και η ενεργοποίηση για το περιβάλλον, για την ίδια μας τη ζωή, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αφορμή για διώξεις.

Υπάρχουν, όμως, και ακραίες περιπτώσεις, όπως στον Βόλο, όπου μια αμαρτωλή πολυεθνική, σαν τη Lafarge, ενώ είναι υπεύθυνη για την υποβάθμιση της υγείας των κατοίκων, ιδίως με την καύση σκουπιδιών, επέλεξε να στραφεί στοχευμένα εναντίον τριών ενεργών πολιτών (Γιώργος Λέτσιος, Στέλιος Λημνιός και Φαίη Τζανετουλάκου). Και αυτό μόνο και μόνο επειδή, με δικαιολογημένη αγωνία, δεν αδράνησαν, διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν αυτονόητα πράγματα, δηλαδή ελέγχους, διαφάνεια και μέτρα προστασίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Είμαστε ολόψυχα και με αίσθηση ευθύνης και χρέους στο πλευρό τους. Περιμένουμε η Ελληνική Δικαιοσύνη να ανταποκριθεί και αυτή στο χρέος της. Να σεβαστεί και να αναγνωρίσει το δίκαιο αγώνα τους και να καταδικάσει την επιθετική πολιτική μιας πολυεθνικής η οποία είναι ήδη αρκετά εκτεθειμένη, ακόμα και για χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο