Γ. Βαρουφάκης στον Πρέσβη της Κούβας: Το ΜέΡΑ25-DiEM25 εναντιώνεται πλήρως στην συνεχιζόμενη ασφυξία του κουβανικού λαού από τις ΗΠΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Νοέ, 2022

Τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος Πρέσβης της Κούβας κύριος Aramís Fuente Hernández

Μετά από ωριαία συζήτηση-επισκόπηση της διεθνούς συγκυρίας. Ο Πρέσβης προσκάλεσε, εκ μέρους της Κουβανικής κυβέρνησης, τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Κούβα για επίσημη επίσκεψη στα τέλη Ιανουαρίου για συνομιλίες σχετικά με την ίδρυση του Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων που ανακοινώθηκε στη «Διακήρυξη της Αθήνας» στις 13 Μαϊου 2022, αλλά και για ομιλία του κυρίου Βαρουφάκη στην Αβάνα με θέμα τις διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις.

Από τη μεριά του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε την πλήρη εναντίωση του ΜέΡΑ25-DiEM25 όσο και της Προοδευτικής Διεθνούς στη συνεχιζόμενη ασφυξία του κουβανικού λαού που επιχειρούν για έξι δεκαετίες οι ΗΠΑ.

«Ο πόλεμος, η πυρηνική απειλή, η κλιματική καταστροφή, η βία και η εξάρτηση από ολιγαρχικά ιμπεριαλιστικά κέντρα αποτελούν τον κοινό αντίπαλο όλων των λαών», σημείωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στο τέλος της συνάντησης. «Ανυπομονώ να συνεργαστούμε και να ετοιμάσουμε την επίσκεψή σας στην Κούβα», κατέληξε ο κύριος Hernández.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο