Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό των παλιννοστούντων για τα στεγαστικά δάνεια τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Νοέ, 2022

Με τον φόβο της έξωσης απειλούνται χιλιάδες πολίτες καθημερινά στη χώρα μας ακόμα και για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ, όπως η περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού στα Άνω Ιλίσια, όπου άγρια μεσάνυχτα δικαστικοί επιμελητές, συνοδεία αστυνομικών, παραβίασαν την πόρτα της προκειμένου να την πετάξουν έξω στον δρόμο. Ευτυχώς η μαζική αντίδραση και αλληλεγγύη του κόσμου την κράτησε προς το παρόν μέσα στο σπίτι της.

Σε αυτό το κλίμα έρχεται στο προσκήνιο ακόμα μια άδικη υπουργική απόφαση, αυτή που αφορά τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Περίπου 35.000 ομογενείς έλαβαν δάνεια με εγγύηση του δημοσίου με σκοπό να μπορέσουν να ορθοποδήσουν αφού ήρθαν στη χώρα με μηδενικά εισοδήματα. Η κυβέρνηση λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να τους αφήσει στο έλεος των αρπακτικών ταμείων αποσύροντας την εγγύηση του κράτους. Χιλιάδες ομογενείς απειλούνται με διαταγές πληρωμής και πλειστηριασμούς.

Το ΜέΡΑ25 —έχοντας ήδη αναδείξει το θέμα κοινοβουλευτικά— βρέθηκε στο έκτακτο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την τ. ΕΣΣΔ που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με το μέλος της ΠΓ, Ρένα Παπαδοπούλου να δηλώνει τη στήριξη μας στον αγώνα τους λέγοντας “η στέγη, όπως η τροφή, το νερό και το ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά. Κανείς άνθρωπος να μη βρεθεί στον δρόμο. Πρέπει να βρεθεί λύση. Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εισοδηματικά κριτήρια, να δοθεί δυνατότητα αποπληρωμής, να παρέμβει το κράτος και να μην αφήσει στο έλεος των αρπακτικών ταμείων τους δανειολήπτες παλιννοστούντες.”

Παράλληλα το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, με ομιλητές την βουλεύτρια Ανατολικής Αττικής, Μαρία Απατζίδη, η οποία έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και τον ιατρό Ευστάθιο Καρυπίδη.

Ώρα εκδήλωσης 6.00 μμ, στο καφέ BANQUET, στην πλατεία Ευόσμου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο