Όργιο αυταρχισμού από την κυβέρνηση με ΜΑΤ και συλλήψεις συνδικαλιστών της «Μαλαματίνα»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Αυγ, 2022

Συλλήψεις, ΜΑΤ και απεργοσπάστες είναι η απάντηση της διοίκησης της «Μαλαματίνα» και της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους εργαζομένους που ΑΠΕΡΓΟΥΝ και βρίσκονται εδώ και μέρες σε συνεχείς κινητοποιήσεις δίνοντας έναν δίκαιο αγώνα.

Έναν αγώνα για την ανάκληση των άδικων απολύσεων αλλά και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Έναν αγώνα σε ένα εργασιακό τοπίο που θυμίζει ζούγκλα, με μια κυβέρνηση που συνεχίζει με συνέπεια την ταξική – μνημονιακή επίθεση στον κόσμο της εργασίας, ολοκληρώνοντας το καταστρεπτικό έργο των μνημονίων.

Έναν αγώνα σε ένα περιβάλλον που οργιάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία, οι παράνομες απολύσεις και σειρά αντεργατικών πρακτικών.

Αυτός ο αγώνας των απεργών της «Μαλαματίνα» μας αφορά όλους και όλες.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στον εργασιακό μεσαίωνα, στους μισθούς πείνας και την επισφαλή εργασία εν μέσω μάλιστα της νέας λιτότητας που λέγεται ακρίβεια.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή απέναντι στην καταστολή κάθε φωνής που ζητά τα αυτονόητα.

Γιατι η δουλειά δεν πρέπει να είναι δουλεία.

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις του πρόεδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στη Μαλαματίνα, Γιάννη Φραγκίδη, και του προέδρου της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας, Γιάννη Νιβορλή, και απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών.

Καλούμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους της έως τη δικαίωση!

ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης
Τομέας Εργασίας ΜεΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο