Μ. Κριθαρίδης: Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν «αδυνατεί να εντοπίσει» πρόσφυγες, τους τσακίζει με ΜΑΤ και χημικά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Αυγ, 2022

Στις 4 τα ξημερώματα η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη έστειλαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, για να υλοποιήσουν την προειλημμένη απόφασή τους να κλείσουν τη μοναδική δομή προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, αυτή στην οποία ζουν οι πιο ευάλωτοι πρόσφυγες, όπως επιζώσες/ώντες σεξουαλικής βίας, βασανιστηρίων και εμπορίας ανθρώπων, άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά ζητήματα, χρόνια νοσήματα και αναπηρίες, γυναίκες έγκυες μόνες ή/και με παιδιά, νεαρά άτομα σε κίνδυνο, ηλικιωμένα άτομα με απειλητικά για τη ζωή τους ιατρικά προβλήματα, με μια βίαιη επιχείρηση εκκένωσης της δομής.

Οι δυνάμεις καταστολής, όπως καταγγέλλεται, επιτέθηκαν με ξύλο και ρίψη χημικών σε ένα πλήθος προσφύγων, και αλληλέγγυων, μεταξύ των οποίων έγκυες γυναίκες και παιδιά, που αρνούνται να προχωρήσει η διαδικασία της εκκένωσης, η οποία αναμένεται να κρατήσει αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται τα ΜΑΤ κλότσησαν μετανάστες και μετανάστριες που κάθονταν μπροστά από την πύλη της δομής, ενώ στη συνέχεια η επιχείρηση καταστολής συνεχίστηκε μέσα στο camp, όπου ακολούθησε και κυνηγητό.

Φαίνεται ότι τα ΜΑΤ, τα χημικά και η καταστολή είναι η απάντηση του παρακράτους της Μητσοτάκης Α.Ε. σε κάθε διαμαρτυρία. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις ωμότητες, την βιαιότητα και την καταστολή του καθεστώτος του κ. Μητσοτάκη για τα «μάτια» του δημάρχου, πρωθυπουργικού ανηψιού και την εκκένωση της δομής. Η Κυβέρνηση που μόλις διέσυρε την χώρας μας διεθνώς με τα εγκλήματα και τα ψέματα της στον Έβρο, «αντεπιτίθεται» με αυτές τις αθλιότητες για να ικανοποιήσει τον φασιστικό εσμό. Δεν θα της το επιτρέψουμε.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο