Όλες και όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε την Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Μαρ, 2023

Συνεχίζεται σήμερα, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού, η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Όπως τονίστηκε, ιδιαίτερα και στην χθεσινή συνάντηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και των βουλευτών του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη και Μαρίας Απατζίδη με την Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, ο μόνος σκοπός του νομοσχεδίου είναι να παραδώσει το δημόσιο αγαθό του νερού στα ολιγαρχικά συμφέροντα που διαφεντεύουν τη χώρα. Για αυτό και διαδοχικές μνημονιακές/ολιγαρχικές κυβερνήσεις περνούν τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αρχικά στο ΤΑΙΠΕΔ (ΓΑΠ – Σαμαράς – Παπαδήμος) και κατόπιν στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ (Τσίπρας). Αυτός είναι και ο λόγος που αγνοούν επιδεικτικά τις αποφάσεις του ΣτΕ, με τελευταία τη χθεσινή, που υπαγορεύει την επιστροφή των μετοχών των δύο οργανισμών στο δημόσιο. Το γεγονός ότι η δημόσια διαχείριση του νερού γίνεται αποτελεσματικά αλλά και με γνώμονα το δημόσιο και όχι το ιδιωτικό συμφέρον αποτελεί όνειδος για την Μητσοτάκης ΑΕ.

Όπως δήλωσε και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη χθεσινή του ομιλία στη ολομέλεια της Βουλής: “Πώς μπορεί η «Μητσοτάκης Α.Ε.» να ανεχθεί το νερό να παραμένει δημόσιο χωρίς να υπάρχει πρόβλημα; Ανατρέπει το αφήγημα ότι το ιδιωτικό είναι πάντα καλύτερο από το δημόσιο (…) Λέτε ότι η ρυθμιστική αρχή απλά θα εποπτεύει, θα είναι ο διαιτητής των παρόχων που θα παραμείνουν δημόσια. Αφήστε τα σάπια! Το να βάλεις δημόσια ρυθμιστική αρχή να ρυθμίζει το Δημόσιο, είναι το ίδιο ηλίθιο με το να έχεις διαιτητή όταν παίζεις μόνος σου πασιέντζα. Είστε ατζέντηδες των αρπακτικών που θέλουν και το νερό μας, λίγο πριν πέσετε από την εξουσία.

Η ιδιωτικοποίηση είναι καταστροφική και δε θα αφήσουμε κανέναν να μας ρίξει στάχτη στα μάτια! Η αψήφιση των αποφάσεων του ΣτΕ είναι βαθιά αντιδημοκρατική! Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό και γι’ αυτό όλες και όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε την Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, ασχέτως του αποτελέσματος της σημερινής ψηφοφορίας.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο