Ο νόμος 4830 του 2021 απέτυχε να προστατεύσει τα ζώα συντροφιάς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Μαρ, 2023

«Ο νόμος 4830 του 2021 ήταν σχεδιασμένος για να αποτύχει: δεν προστατεύει τα ζώα συντροφιάς, δεν προστατεύει τα αδέσποτα». Αυτή ήταν η επωδός της συνάντησης του Προέδρου της Κ.Ο του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκης και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι «ΝΕΜΕΣΙΣ». Από το ΜέΡΑ25 συμμετείχε επίσης ο βουλευτής Β2 Αθηνών Κρίτων Αρσένης και ο διευθυντής της Κ.Ο Αλέξης Σμυρλής. Την ομοσπονδία εκπροσώπησαν η κα Νατάσα Μπομπολάκη και η κα Μαρία Κανταράκη.

Τα κυνοκομεία – φυλακές ζώων που προβλέπει ο νόμος 4830 είναι μέρος του προβλήματος για αδέσποτα και επ ουδενί η λύση. Η Ομοσπονδία προτείνει το αυτονόητο: Σύσταση δημοτικών κτηνιατρείων, με μόνιμους εργαζόμενους κτηνιάτρους, στα οποία θα υπάρχει και δομή προσωρινής φιλοξενίας των ζώων, ώστε να προχωρούν γοργά και αποτελεσματικά τα προγράμματα στείρωσης των αδέσποτων. Ταυτόχρονα τέθηκαν και μια σειρά ζητημάτων, από το θέμα του ελλείμματος παιδείας αναφορικά με τη σχέση μας με τα ζώα, έως πιο πρακτικά θέματα, όπως η επιτακτική ανάγκη να κλείσει το κολαστήριο του Αττικού Πάρκου.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κρίτων Αρσένης επανέλαβαν την πάγια στήριξη του κόμματος στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, δεσμευόμενοι πως θα συνεχίσει το ΜέΡΑ25 να θέτει και να αναδεικνύει ζητήματα προστασίας κι ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο