Ο Θράσος Αβραάμ στο Ράδιο ΜέΡΑ: Άρνηση του υπουργείου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες του Καρά Τεπέ από κατοίκους της Λέσβου τις ημέρες της κακοκαιρίας

Συνεντεύξεις - videos
17 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Θράσος Αβραάμ, δημοσιογράφος «stonisi.gr» για τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες διαβιούν σε σκηνές οι πρόσφυγες εν μέσω κακοκαιρίας στο Καρά Τεπέ.

«Είναι αδιανόητο με αυτές τις καιρικές συνθήκες να διαβιούν άνθρωποι σε σκηνές, ανάμεσά τους και παιδιά. Είναι περίπου 2.000 παιδιά, όλων των ηλικιών που βρίσκονται μέσα σε σκηνές.  Οι περιγραφές είναι συγκλονιστικές από το Καρά Τεπέ, αν και είναι απαγορευμένη η πρόσβαση στους δημοσιογράφους με την πρόφαση του κορωνοϊού», επισημαίνει ο κ. Αβραάμ και συμπληρώνει: «Στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ που ξεκίνησε το 2015 και λειτουργεί υπό την ευθύνη του δήμου και υπό την αρμοδιότητα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εκεί περίπου είναι γύρω στα 1000 άτομα και οι συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές. Στους οικίσκους εκεί υπάρχουν άδειοι και δεν μεταφέρουν εκεί τουλάχιστον τους πιο ευάλωτους από το Καρά Τεπέ με τους 7.000 ανθρώπους».

Ενδεικτικό της αδιαφορίας, σύμφωνα με τον κ. Αβραάμ είναι ότι: «Την τελευταία εβδομάδα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κατοίκους του νησιού να φιλοξενήσουν από μία οικογένεια, τουλάχιστον τα μικρά παιδιά να έχουν ένα ζεστό χώρο, ωστόσο δε δίνεται αυτή η δυνατότητα. Προς το παρόν είναι αρνητική η στάση του υπουργείου».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο