Η Λουΐζα Σκούρα στο Ράδιο ΜέΡΑ: Αδιανόητο να κλείνει ο υπουργός την εθνική οδό την ώρα που οι παραχωρησιούχοι αποζημιώνονται – συνέβαινε και επί ΣΥΡΙΖΑ

Συνεντεύξεις - videos
17 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η Λουΐζα Σκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ του Νομού Πρέβεζας για το κλείσιμο της εθνικής οδού κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια».

«Πριν ένα χρόνο είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση με τον 4663/2020 ότι υπάρχει η δυνατότητα σε περίπτωση διακοπής κυκλοφορίας με δυσμενή καιρικά φαινόμενα κτλ να επιβάλλονται κάποιες κυρώσεις σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα. Οι κυρώσεις αυτές κυμαίνονται μεταξύ των 5.000 ευρώ και του 1 εκατομμυρίου, αναλόγως με το εύρος των παραλείψεων και τις διακοπές, βέβαια, της κυκλοφορίας.

Είναι απορίας άξιο πως το 2021 να μην μπορούμε να έχουμε τους δρόμους μας ανοιχτούς από κάποιες καιρικές συνθήκες οι οποίες είναι αναμενόμενες μέσα στο χειμώνα.

Ήταν υποχρέωση των παραχωρησιούχων να έχουν μεριμνήσει και με τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό τον οποίο υποχρεούνται να έχουν και με το υπαλληλικό προσωπικό, το οποίο επίσης υποχρεούνται να έχουν, και τις προμήθειες τις οποίες θα έπρεπε να έχουν κάνει, προκειμένου να μη σταματήσει στιγμή η διέλευση των πολιτών. Γιατί μη ξεχνάμε, οι πολίτες δεν κυκλοφορούν, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, για βόλτα. Και η ΠΑΘΕ είναι η ραχοκοκαλιά της Ελλάδας. Κινούνται εμπορεύματα, κινούνται πολίτες, πρέπει να είναι ανοιχτή για λόγους υγείας.

Η αρμοδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν έχει να κάνει με την τεχνική αστυνόμευση. Πρόβλεψη θα έπρεπε να υπάρχει από τον παραχωρησιούχο.

Οι παραχωρησιούχοι και επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει ουκ ολίγες φορές αποζημιώσεις για διάφορα θέματα που άπτονται της κυκλοφορίας, της συντήρησης και της λειτουργίας των οδών αυτών».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο