Ο Θοδωρής Σδούκος στο Ράδιο ΜέΡΑ: Κάθε στιγμή που περνά πλέον είναι κρίσιμη για την υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα

Συνεντεύξεις - videos
05 Μαρ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Θοδωρής Σδούκος, γιατρός του Δ. Κουφοντίνα για την κρισιμότητα της υγείας του και την απαγόρευση να τον δουν.

«Παρά τις εκκλήσεις μας μέσω των δικηγόρων, δεν μας δόθηκε άδεια να τον δούμε. Σήμερα το πρωί, με ενημέρωσαν από το νοσοκομείο ότι ο Κουφοντίνας δεν βγάζει καθόλου ούρα πια, που σημαίνει ότι έχει πέσει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της ταλαιπωρίας του οργανισμού του από την απεργία πείνας και δίψας.

Μου είπαν ότι θέλουν να του τοποθετήσουν ορό για ενυδάτωση, όμως εκείνος αρνείται. Μίλησα τηλεφωνικά μαζί του και προσπάθησα να του εξηγήσω κι εγώ την κατάσταση που έχει περιέλθει και ότι κινδυνεύει από μια μη αντιστρεπτή βλάβη.

Θεωρεί ότι εμπαίζεται με πρωτοφανή τρόπο και μου είπε ότι επιμένει να μην πάρει κανένα υγρό. Αν θέλουν να τον τελειώσουν, να πάρουν την ευθύνη και να το κάνουν.

Ζήτησα και σήμερα να πιέσουν οι γιατροί την διοίκηση του νοσοκομείου να δεχτεί να μας επιτρέψουν να πάμε επί τόπου. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση και πριν από λίγη ώρα ο διευθυντής της μονάδας με ενημέρωσε ότι θα προβούν σε ενυδάτωση, πάρα την θέληση του ασθενούς.

Τους αντέτεινα ότι αυτό είναι ιατρική πράξη χωρίς την συναίνεση του ασθενούς και να μην το κάνουν.

Όμως αυτοί επιμένουν πως δεν μπορούν να βλέπουν ένα άνθρωπο να πέφτει σε κώμα.

Είμαστε δηλαδή σε αυτό το διάλογο, εγώ τους λέω να με αφήσουν να μεταβώ εκεί, αν μπορέσω να τον μεταπείσω και να το αποδεχτεί, αλλιώς είναι βασανιστήριο, δηλαδή βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Προφανώς η κυβερνητική πλευρά έχει επιλέξει το απόλυτο σενάριο της καταστροφής. Δείχνει με κάθε τρόπο ότι δεν νοιάζεται ούτε για την υγεία, ούτε για την ζωή του απεργού πείνας.

Έχουμε κάνει εκκλήσεις σε όλα τα επίπεδα, με τον πιο ευγενή τρόπο, να σταματήσει αυτή η ιστορία της εκδίκησης για ένα νόμιμο αίτημα.
Σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για να δώσουν λύση, μέσω συνεδρίασης της ΚΕΜ όπου προεδρεύει η κ. Νικολάου, ώστε να μη γίνουμε χώρα που θα έχει νεκρό απεργό πείνας.

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Δεν το λέμε δημοκρατία, είναι άλλο πράγμα πια. Είναι μια αθλιότητα που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Κάνω έκκληση να σταματήσει την τελευταία στιγμή αυτή η διαδικασία.

Προφανώς οι στοχεύσεις τους, αν επιλέξουν αυτό το σενάριο, οι επιπτώσεις θα είναι ευρύτερες. Να τους θυμίσω ότι αυτά στο τέλος ανατρέπονται, μετά όμως από εκατόμβες θυμάτων τέτοιων πολιτικών. Έχουν την τελευταία ευκαιρία να κυριαρχήσουν πιο ψύχραιμες φωνές. Δεν θα αλλάξουν ιδεολογική τοποθέτηση, αλλά πρέπει να αλλάξουν στάση σε αυτό το κρίσιμο θέμα, η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν με έναν τουλάχιστον πιο ανεκτό πρόσωπο απέναντι στην ιστορία, αλλιώς θα καταγραφούν ως βάρβαροι».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο