Ο Κώστας Παπαδάκης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Η κυβέρνηση είναι εχθρός της Δημόσιας Υγείας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων

Συνεντεύξεις - videos
30 Ιαν, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης σκιαγραφώντας την αντιμετώπιση των χθεσινών συλλαλητηρίων από κυβέρνηση και αστυνομία.

«Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απείθεια σημειώνω ότι είναι μία υποχώρηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες διώξεις γιατί στις συναθροίσεις του Πολυτεχνείου και της ημέρας του Γρηγορόπουλου οι συλλήψεις και οι διώξεις που έγιναν χαρακτηρίστηκαν νομικά για βαρύτερα αδικήματα όπως είναι η μετάδοση του κορωνοϊού. Η απείθεια είναι ένα πολύ ελαφρύτερο αδίκημα το οποίο έχει τη σημασία του γιατί υποβαθμίζει και απαξιώνει τις απαγορευτικές αποφάσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη η δίωξη δεν παύει να είναι μία κατασταλτική ενέργεια αλλά όχι με τις διαστάσεις που θα ήθελε η κυβέρνηση.

«Δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα η διοργάνωση συνάθροισης. Οι χθεσινές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν πανεπιστήμια έδωσαν ένα τεράστιο μήνυμα στην κυβέρνηση γιατί ήταν μαζικότατες και δεν τόλμησε η αστυνομία να επέμβει, να χτυπήσει, να συλλάβει, να επιβάλει πρόστιμα… Είναι σημαντικό ότι υποχώρησε ο τσαμπουκάς της αυτόφωρης διαδικασίας, των συλλήψεων και των προσαγωγών παρά την επικοινωνιακή ρελάνς ότι επιτρέπονται τάχα οι συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα… Χθες δεν πέρασαν οι απειλές των προστίμων και των ποινικών διώξεων, θεωρώ ότι αρχίζει η κοινωνία να αφυπνίζεται και να βαδίζει στον κινηματικό δρόμο της νίκης».

Εκτεθειμένο, επισήμανε ο κ. Παπαδάκης, είναι και το ΣτΕ διότι απέρριψε τότε την αίτηση αναστολής της απαγόρευσης των συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο, που είχε υποβληθεί και από το ΜέΡΑ25, παρά το γεγονός ότι υποχρεωτικά είχε διαβιβαστεί ο φάκελος που περιελάμβανε την εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και δεν έλεγε τίποτα για τις συναθροίσεις. Εν τέλει η κυβέρνηση είναι εχθρός της Δημόσιας Υγείας με την όλη της συμπεριφορά. Και φυσικά εχθρός των ελευθεριών και των δικαιωμάτων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο