Απ’ το «Smart Policing» του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία καταστολής του Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Ιαν, 2021

Πέντε μέρες πριν τις εκλογές του 2019 η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έσπευσε να υπογράψει κρυφά την τελική σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού για την αναγνώριση προσώπου, δακτυλικών αποτυπωμάτων, κλπ. Το σύστημα scaning δηλαδή, που θα εφαρμόζει στους επιτόπου ελέγχους η αστυνομία.

To έργο “Smart Policing – Έξυπνη αστυνόμευση” (sic), ξεκίνησε το 2017, και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Την προμήθεια ανέλαβε η Intracom Telecom.

Τις πρώτες 1000 φορητές συσκευές αυτής της συμφωνίας θα παραλάβει η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη και της Ν.Δ. φέτος το καλοκαίρι και έπεται συνέχεια.

Το νέο σύστημα προβλέπει διασυνδέσεις με 20 εθνικές βάσεις δεδομένων (μεταξύ αυτών ο Τειρεσίας), αλλά και ευρωπαϊκές ή διεθνείς, όπως η Europol, η Interpol και το FBI….

Η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου απειλεί και καταλύει ανθρώπινα δικαιώματά μας.

Η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε παγκόσμια εκστρατεία (Ban the Scan) «για την απαγόρευση της χρήσης συστημάτων αναγνώρισης προσώπου» δεδομένου ότι πρόκειται για «μορφή μαζικής παρακολούθησης που ενισχύει τη ρατσιστική αστυνόμευση και απειλεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία».

Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσε το χαλί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον υπουργό καταστολής Χρυσοχοΐδη, καλεί με περισσή υποκρισία για «μέτωπο ενάντια στη δεξιά….» (sic), με την οποία θα πανηγυρίσουν μαζί την ολοκλήρωση του έργου του.

Κώστας Μπιτσάνης, Συντονιστής Κ.Ε. Μέρα25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο