Ο Εμμανουήλ Κουντούρης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Ο χαρακτηρισμός «βιώσιμο» για το χρέος θα έπρεπε να έχει βγει από το λεξιλόγιο

Συνεντεύξεις - videos
29 Ιαν, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Λέκτωρ Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Εμμανουήλ Κουντούρης σχετικά με το χρέος.

«Ο χαρακτηρισμός «βιώσιμο» για το χρέος θα έπρεπε να έχει βγει από το λεξιλόγιο», ανέφερε ο κ. Κουντούρης κάνοντας μια αναφορά και στα πλεονάσματα τα οποία ξεκινούσαν από την εποχή Σαμαρά και θεωρούνταν ευλογία, όπως τόνισε, για τους δανειστές.

«Πρέπει να βρούμε τρόπους για να μιλήσουμε για το αύριο. Πρέπει να το κατανοήσουν ότι δεν θα πληρωθεί το χρέος. Αυτό θα γυρίσει σε όλο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αφορά μόνο εμάς» επεσήμανε.

«Να αλλάξουμε την ατζέντα, να αλλάξουμε τον τρόπο που συζητάμε τα πράγματα. Το είχε καταλάβει μέχρι και ο Παπανδρέου, με αυτά χάνεις και την εθνική σου κυριαρχία. Πόσο άλλο κόσμο να στείλεις στην πείνα;».

Ο κ. Κουντούρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κρυφό φόβο όλων, την πιθανότητα ενός ακόμη μνημονίου.

«Σημασία έχει να δει κανείς αν θα έρθει άλλο μνημόνιο και τι μπορεί να κάνει για να αποτρέψει μία τέτοια κατάσταση. Πρέπει να αλλάξει κάτι ριζικά στην πολιτική. Πρέπει να επανέλθει η συζήτηση στις πραγματικές και υπαρκτές δυνατότητες του ελληνικού λαού να ζήσει καλά» είπε και συμπλήρωσε: «Στο οικοδόμημα αυτό που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, και δεν μιλάω μόνο για τον σκληρό πυρήνα του Ευρώ, δεν υπάρχει προοπτική. Ακόμη και τώρα με τον κορωνοϊό δεν βάλαμε μυαλό!».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο