Κώστας Μπιτσάνης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Με αυξανόμενη συμμετοχή από τη βάση ξεκινάει η προσυνεδριακή διαδικασία του ΜέΡΑ25

Συνεντεύξεις - videos
30 Ιαν, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και την εκπομπή  «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου, πραγματοποίησε χθες ο Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Κώστας Μπιτσάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας του ΜέΡΑ25.

«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου σηματοδοτεί την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, όπου θα εγκριθεί το θεματολόγιο του για όλους τους τομείς πολιτικής», ανέφερε ο Συντονιστής της ΚΕ του ΜέΡΑ25, «ώστε στο τετράμηνο που θα ακολουθήσει να τεθούν και να συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα, όπως και τι είδους παιδεία και υγεία θέλουμε».

«Υποχρέωση μας λοιπόν, είναι να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο, με το οποίο μπορούμε να καλέσουμε κι άλλες δυνάμεις να συνταχθούν. Ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα του κόμματος μας. Το παρήγορο ωστόσο και ελπιδοφόρο είναι η διαρκώς αυξανόμενη και διογκούμενη συμμετοχή από τη βάση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πραγματική αγωνία» συμπλήρωσε.

Ο Κώστας Μπιτσάνης ακόμα αναφέρθηκε στο γεγονός πως το ΜέΡΑ25 έχει ήδη περάσει τις 50 οργανώσεις βάσης, οι οποίες είναι κύτταρα προβληματισμού και συζητήσεων, αλλά και επικοινωνίας με την ίδια την κοινωνία. «Προασπίζουμε και περιφρουρούμε με κάθε τρόπο την δημοκρατία, τη συμμετοχή και την ελεύθερη έκφραση όλων των μελών μας, κάτι που βοηθάει την πύκνωση αυτή των τάξεων μας» τόνισε.
«Στη συνέχεια της προσυνεδριακής διαδικασίας όλα τα κείμενα του θεματολογίου θα κατέβουν στη βάση και θα ξεκινήσουν οι γενικές συνελεύσεις, όπου με αρκετά ενδιαφέρουσα και επίπονη ανταλλαγή απόψεων, θα καταλήξουν σε συνθετικά κείμενα για την Επιτροπή Επεξεργασίας Θέσεων ώστε να καταλήξουμε στις τελικές εισηγήσεις που θα τεθούν στο συνέδριο», διευκρίνισε.

Το συνέδριο θα γίνει τέλη Μάϊου, κατά πάσα πιθανότητα διαδικτυακά εκτός αν επιτρέψει η πανδημία έστω να γίνει με κάποιο υβριδικό τρόπο διότι ειδικά στο πρώτο συνέδριο του κόμματος θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει μια κάποιου είδους διαπροσωπική επαφή των συνέδρων και των μελών του ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο