Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε Κοινοβουλευτική Δικτατορία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Δεκ, 2020

Είναι επίσημο: ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε Κοινοβουλευτική Δικτατορία. Σε δικτατορία που δεν κλείνει τη Βουλή αλλά καταργεί ντε φάκτο τον Κοινοβουλευτισμό ακολουθώντας το μοντέλο Ερντογάν και Ορμπάν το οποίο προβλέπει, ως πρώτο βήμα, την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος ελευθερίας λόγου των βουλευτών.

Ακόμα και το γεγονός ότι έφτασε στη Βουλή προς συζήτηση το ερώτημα της άρσης της ασυλίας της Αγγελικής Αδαμοπούλου, επειδή μηνύθηκε από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για δήλωσή της από το βήμα της Βουλής, αποτελεί εκτροπή από την βασικότερη αρχή του Κοινοβουλευτισμού: την μη δίωξης βουλευτών για κατάθεση απόψεων, ιδίως από το βήμα της Βουλής.

Όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην συνεδρίαση της Βουλής που αποφάσισε την άρση ασυλίας της Αγγελικής Αδαμοπούλου, η ελευθερία λόγου έχει νόημα μόνο αν εξασφαλίζει το δικαίωμα σε βουλευτές να πουν πράγματα που κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν.

Το ότι η δήλωση της κας Αδαμοπούλου, για την οποία μηνύθηκε, ήταν απολύτως ορθή και τεκμηριωμένη δεν είναι το ζήτημα. Το ζήτημα είναι το  πλήγμα στην ελευθερία του λόγου των βουλευτών. Όλων των βουλευτών!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο