Νεολαία ΜέΡΑ25: Χριστουγεννιάτικος στολισμός, αξίας 800 χιλιάδων, για ποιους;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Δεκ, 2020

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης, αφού δοκίμασε τις αντοχές των πολιτών της Αθήνας, με τον Μεγάλο Περίπατο και το ογκώδες έργο κόστους δύο εκατομμυρίων ευρώ, νομίζει μάλλον ότι τα δημοτικά ταμεία είναι ιδιοκτησίας του, αφού προέβη σε μια εξίσου μεγάλη δαπάνη ύψους οχτακοσίων χιλιάδων ευρώ για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Ο κ. Μπακογιάννης προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια συνειδητά, αφού δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα και ξεχνάει ότι βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια μιας υγειονομικής κρίσης.

Οι περιστάσεις κ. Μπακογιάννη είναι πάρα πολύ κρίσιμες.

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός για να λάμψει και να φέρει φως στην βάρβαρη και εξουθενωμένη καθημερινότητα θα πρέπει να βραδιάσει. Επειδή όμως δεν έχει ιδέα, για το τι συμβαίνει έξω από το γραφείο του στην οδό Αθηνάς, του θυμίζουμε πως μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ισχύει απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας, από τις 22:00 μέχρι τις 05:00.

Οι έκτακτες ρυθμίσεις μετακίνησης είναι σε εφαρμογή, και η Πολιτεία ζητά από τους πολίτες να μετακινούνται μόνο για τις απαραίτητες αγορές και ανάγκες. Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας δε θα είναι όπως άλλες χρονιές. Ο κόσμος δε θα βρεθεί μαζικά στην πλατεία Συντάγματος ή στα ιστορικά και γραφικά στενά της Αθήνας ώστε να χαρεί και να διασκεδάσει τις εορταστικές ημέρες.

Είναι αυθόρμητο το ερώτημα που μας έρχεται στο νου. Ποιος πρόκειται να δει τα υπερπολυτελή και πανάκριβα φωτάκια τις βραδινές ώρες;

Είναι εξοργιστικό την ίδια στιγμή που η Ελλάδα θρηνεί πάνω από 3,5 χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία να δίνονται χρήματα σε στολισμούς και όχι σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και νοσοκομειακές δομές.

Είναι εξοργιστικό να αναλογιστούμε πόσα τεστ μπορούσαν να γίνουν με τόσα χρήματα σε ανθρώπους που καθημερινά κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε μεγάλους περίπατους και στολισμούς δεν έχει τελειωμό.

Είναι εξοργιστικό να ρίχνονται με το τσουβάλι χρήματα σε λαμπάκια, την ίδια ώρα που η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των αστέγων και των ανέργων.

Είναι εξοργιστικό αν σκεφτούμε πως σε αυτήν την πανδημία είμαστε μόνοι/ες μας και η Πολιτεία, είτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, είτε σε επίπεδο κυβέρνησης απουσιάζει και πετάει χαρταετό.

Φυσικά, και η κοινωνία έχει ανάγκη να ξεχαστεί και να ξεφύγει ο νους της, από τις κρίσιμες στιγμές.

Αν φροντίζατε οι οικογένειες να έχουν ένα λάπτοπ για να συνδεθούν οι μαθητές στην τηλεκπαίδευση. Αν φροντίζατε να υπάρχουν περισσότεροι πράσινοι χώροι και πάρκα για τους Αθηναίους. Αν φροντίζατε να έχουν ένα πιάτο φαγητό οι αδύναμοι συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Όμως κ. Μπακογιάννη, δεν κάνατε τίποτα από αυτά.

Όσα φωτάκια και να ανάψετε δε θα φωτίσετε τα πρόσωπα των ανθρώπων, όσα λαμπάκια και να αγοράσετε δε θα φέρετε το πνεύμα των εορτών στην πόλη.

Γιατί ο κόσμος έχει ανάγκες και εσείς δεν είστε διατεθειμένος να τον στηρίξετε.

κ. Μπακογιάννη,
Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο