Ο Γ. Βαρουφάκης στο Tübingen: Από μια Οικονομία χωρίς Καπιταλισμό στις Αγορές χωρίς Καπιταλισμό

Συνεντεύξεις - videos
03 Φεβ, 2020

Τη Δευτέρα 03-02-2020 ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25 Γιάνης Βαρουφάκης θα δώσει ανοιχτή διάλεξη στο Πανεπιστήμιο τoυ Tübingen με θέμα Από μια Οικονομία χωρίς Καπιταλισμό στις Αγορές χωρίς Καπιταλισμό.

Από τα κυρίαρχα οικονομικά μοντέλα λείπουν κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά που αφορούν τον πραγματικό καπιταλισμό, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του χρόνου και του χώρου. Προσφέρουν ιδεολογική κάλυψη σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που κάνει κατάχρηση της ελεύθερης αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού. Το αποτέλεσμα; Αβίωτη ανισότητα, κλιματική καταστροφή και μονιμοποίηση της οικονομικής στασιμότητας . Ένα σταυροδρόμι ανοίγεται μπροστά μας: Θα μας οδηγήσει είτε στη μονιμοποίηση της στασιμότητας και την κλιματική δυστοπία ή σε μια κοινωνία με αγορές αλλά χωρίς καπιταλισμό. Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει για το μέλλον της οικονομίας και την τρέχουσα κατάσταση των οικονομικών, με έμφαση στην πλουραλιστική οικονομία.

Η διάλεξη θα μεταδοθεί με live streaming απευθείας από το Πανεπιστήμιο του Tübingen στις 19:15 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο