Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό και τις πολιτικές που τον συντηρούν δεν σταματά

Συνεντεύξεις - videos
15 Ιούν, 2022

Στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο έξω από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών όπου ξεκινάει η εκδίκαση της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» σε δεύτερο βαθμό, έδωσε το ΜέΡΑ25 με πλήθος μελών του κόμματος και της νεολαίας, στελεχών και βουλευτών.

Όπως στις 7 Οκτωβρίου 2020, ημέρα της ιστορικής απόφασης καταδίκης των φονιάδων της Χρυσής Αυγής, μέρα που δυστυχώς όμως σπιλώθηκε από την αναίτια, προκλητική και βίαιη επίθεση καταστολής της Μητσοτάκης Α.Ε., έτσι και τώρα δώσαμε δυναμικά το παρών έξω από το Εφετείο της Αθήνας για να βροντοφωνάξουμε πως «δεν είναι αθώοι» και πως η θέση αυτών των εγκληματιών ναζί, είναι στη φυλακή, χωρίς ιδιαίτερες, ευνοϊκές μεταχειρίσεις όπως φαίνεται να τους επιφυλάσσει το Μητσοτακικό κράτος.

Τώρα που οι συμμορίες των νεοναζί και τα τάγματα εφόδου εμφανίστηκαν ξανά με επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια, τα Πετράλωνα, τον Κόκκινο Μύλο, αλλά και φοιτητών και μαθητών στη Θεσσαλονίκη, στα σχολεία της δυτικής πλευράς της πόλης.

Τώρα που οι αντικοινωνικές και ρατσιστικές πολιτικές της Μητσοτάκης Α.Ε. -συχνά εξαιρετικά εγκληματικές, όπως με όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και τον Έβρο με τις παράνομες επαναπροωθήσεις των ελληνικών αρχών- αποτελούν τη βάση ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της δράσης των νεοναζί.

Απαντάμε όλες και όλοι με τον αντιφασιστικό μας αγώνα, όχι μόνο για να μην υπάρξει «πισωγύρισμα» στην πρωτόδικη απόφασης καταδίκης και φυλάκισης των χρυσαυγητών, αλλά και για να ξεριζώσουμε από την κοινωνία τις δηλητηριώδεις ιδέες τους, μαζί με τις πολιτικές που τις γενούν, τις θρέφουν και τις αναπαράγουν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο