Κώστας Σαμαράς: Με αυτήν την τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει γυμνή τη ΛΑΡΚΟ από εργαζόμενους και δραστηριότητες στους ιδιώτες

Ράδιο ΜέΡΑ
15 Ιούν, 2022

Παρασκευή βράδυ, ενόψει τριημέρου και επικείμενης εκδίκασης προσφυγής των εργαζομένων, η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία στη Βουλή σε άσχετο νομοσχέδιο που επιτρέπει την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ!

Με μεθοδολογία που θα ζήλευε και η μαφία, η Μητσοτάκης ΑΕ πετά στο δρόμο 1060 εργαζομένους και ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος των Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Αθήνας, εξηγεί στη Μπούλικα Μιχαλοπούλου και το Στίγμα της ΜέΡΑς, τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτή η ενέργεια, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αλλά και για την εθνική οικονομία:

«Η κυβέρνηση έφερε αυτό το νομοσχέδιο Παρασκευή βράδυ με σκοπό να τελειώσει την ιστορία με τους εργαζόμενους, να τους πετάξει όλους έξω και να δώσει γυμνή την εταιρεία στους ιδιώτες επενδυτές. Γυμνή όχι μόνο από εργαζόμενους, αλλά και από δραστηριότητα», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, αφού «η εταιρεία έχει ξεμείνει, δεν παράγει και χάνονται πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ».

Όμως ο κίνδυνος δεν ελλοχεύει μόνο για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στην επιχείρηση, αλλά και για τις ίδιες τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αφού όπως τονίζει ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος «η ΛΑΡΚΟ δεν είναι απλά μια βιομηχανία με παραγωγική δραστηριότητα. Είναι ο θεματοφύλακας του ορυκτού πλούτου της χώρας σε ό,τι έχει να κάνει με νικέλιο και κοβάλτιο. Δύο μέταλλα που είναι χαρακτηρισμένα από την ΕΕ ως στρατηγικά».

Αντιδρώντας σε αυτές τις μεθοδεύσεις, οι εργαζόμενοι ήδη έχουν πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από τη Βουλή με τη συμμετοχή πλήθους φορέων και σωματείων από το χώρο της εργασίας αφού «ο κόσμος καταλαβαίνει ότι πρόκειται για κάτι δικό του, για εθνικό πλούτο, δεν είναι απλά μια εταιρεία που κλείνει» καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο