Νεολαία ΜέΡΑ25: Το ποτάμι ξεχείλισε

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Φεβ, 2024

“Χθες οι φοιτήτριες/τές/τά γράψαμε ιστορία.”

Χθες η πανεπιστημιακή κοινότητα έδειξε ότι δεν φοβήθηκε και δεν πιέστηκε ούτε στιγμή από τα μέτρα καταστολής της κυβέρνησης (συλλήψεις ΔΠΘ/πρυτανεία ΑΠΘ, διαδικτυακές εξεταστικές, επιθέσεις από τα ΜΜΕ). Ένα συγκλονιστικό ποτάμι δεκάδων χιλιάδων ατόμων κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας, αποφασισμένο να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πιερρακάκη να μετατρέψει σε αγορά το μέλλον των νέων της χώρας.

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητά, εκπαιδευτικοί, εργάτριες και αλληλέγγυα άτομα έκαναν ξεκάθαρα τα αιτήματα της κοινωνίας για τερματισμό της υποβάθμισης των σπουδών μας, την αύξηση χρηματοδότησης για την Παιδεία στο επίπεδο των αναγκών μας και για μη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο τρόμος της ελληνικής αστικής τάξης και των μπροστινών της στην κυβέρνηση έγινε για ακόμη μια φορά αισθητός, καθώς οι δυνάμεις καταστολής ακολουθούσαν την πορεία καθόλη την διάρκεια και δεν ντράπηκαν να επιτεθούν με δακρυγόνα στα φοιτητά που είχαν συγκεντρωθεί στην νομική του ΕΚΠΑ για τον συντονισμό δράσεων του φοιτητικού κινήματος, ο οποίος και συνέχισε κανονικά παρά τις απειλές της Αστυνομίας!

Συνεχίζουμε ακλόνητες στον αγώνα μας για Δωρεάν Δημόσια Ποιοτική Παιδεία, καλούμε σε συνεχιζόμενη μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολών μας, στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις και στις πολύμορφες δράσεις και εκδηλώσεις που οργανώνουν οι καταλήψεις των σχολών μας και στην μεγάλη Συναυλία που διοργανώνουν από κοινού όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια.

Το βάρος της ιστορικής ευθύνης βρίσκεται πάνω μας. Δεν θα επιτρέψουμε η λαϊκή κατάκτηση της Δημόσιας Παιδείας να μείνει στα βιβλία της ιστορίας. Όπως και με το κίνημα 1-1-4, με τις κινητοποιήσεις του ’79 και του ’91 και με το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του 2006-2007, έτσι και τώρα σε αυτό το νομοσχέδιο θα βάλουμε φωτιά!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο