8 χρόνια DiEM25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Φεβ, 2024

Πριν 8 χρόνια, στις 9 Φεβρουαρίου 2016, ιδρύθηκε το DiEM25 στο Βερολίνο.

Σήμερα, τα 140 χιλιάδες μέλη του αποδεικνύουν ότι μια Άλλη Ευρώπη (που δεν υποτάσσεται στους ολιγάρχες, που δεν υπακούει στον μισανθρωπισμό ούτε του Ακραίου Κέντρου ούτε της Ακροδεξιάς) είναι ήδη εδώ.

H Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, μόλις ανατραπεί η ολιγαρχία της!

Η Ευρώπη κυβερνάται από ολιγάρχες. Τους ανήκουν τα διαμερίσματα στα οποία ζούμε, οι τράπεζες που κρατούν τα χρήματά μας, τα εμβόλια που σώζουν τις ζωές μας, οι εφαρμογές που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε, τα δεδομένα μας που συλλέγουν αυτές οι εφαρμογές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θερμαίνουν τον πλανήτη μας – και, το σημαντικότερο, τους ανήκουν οι πολιτικοί που υποτίθεται ότι θα μας προστάτευαν από αυτούς. Είναι το αποτέλεσμα ενός τρομερού συστήματος, όπου οι πλούσιοι κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ οι απλοί άνθρωποι πληρώνουν όταν αυτό που θέλουν οι πλούσιοι δεν αποδίδει.

Προσποιούνται ότι νοιάζονται για τη δημοκρατία, αλλά παρασκηνιακά χρησιμοποιούν όλη τη δύναμη και την επιρροή τους για να διασφαλίσουν ότι εσύ δεν έχεις λόγο στο πώς διαχειρίζονται τα πράγματα. Ο εφιάλτης όλων των ολιγαρχών είναι η πραγματική δημοκρατία.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να σταματήσει αυτό: μια δημοκρατική επανάσταση!

Μπορούμε να τους νικήσουμε, και δεν θα σταματήσουμε μέχρι το όραμά μας για βαθιά δημοκρατία να εξαπλωθεί στο εταιρικό σύστημα, την οικονομία μας, τα τοπικά συμβούλια, τα κοινοβούλια και όλους τους θεσμούς μας.

Είναι η μέρα μας. Έλα μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο