Νεολαία ΜέΡΑ25: Στις 10 Μαΐου στηρίζουμε ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Μάι, 2023

Κρατική καταστολή, επίθεση στον Φοιτητικό Συνδικαλισμό και στον δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας. Σε αυτό το τρίπτυχο συνοψίζεται ότι είδαμε το τελευταίο χρόνο στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα από τον περασμένο Μάιο βλέπουμε βάναυσες επιθέσεις των ΜΑΤ στην αγωνιζόμενη φοιτητική κοινότητα, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την ρίψη δακρυγόνων στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, την ρίψη σε ευθεία βολή κρότου λάμψης σε φοιτητή και την λυσσαλέα προσπάθεια της κυβέρνησης να εισάγει την ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια της χώρας τον Σεπτέμβριο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τον περασμένο μήνα είδαμε αστυνομικό να πυροβολεί έξω από το ΟΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των φοιτητ(ρι)ών και διερχόμενων.

Στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους οι πρυτανικές αρχές των ΕΜΠ, ΟΠΑ και Πολυτεχνείου Κρήτης προσπάθησαν αποτυχημένα να διεξάγουν ηλεκτρονικές εκλογές για «εκπροσώπους» στα όργανα διοίκησης, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να υποσκάψουν την νομιμοποίηση των ΦΣ μας. Παράλληλα είδαμε την δίωξη αγωνιστ(ρι)ών φοιτητ(ρι)ών, με κορυφαία περίπτωση την δίωξη 8 φοιτητ(ρι)ών του Πολυτεχνείου Κρήτης τον περασμένο Ιούνιο, μετά από μήνυση της Κεραμέως.

Επιπλέον βλέπουμε την επέλαση του ιδιωτικού τομέα σε κάθε πτυχή της δωρεάν δημόσιας παιδείας, απο ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των σχολών μας μέχρι την εφαρμογή διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα της χώρας. Πιο αναλυτικά, ιδιώτες θα αναλάβουν την κατασκευή και συντήρηση των εστιών στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Μακεδονίας,Θεσσαλίας και Θράκης με την δυνατότητα επιβολής ενοικίων.

Σαν να μην έφταναν αυτά ξαναβλέπουμε οτι η Πατριαρχία καλά κρατεί, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον ξυλοδαρμό τρανς φοιτητ@ από ομάδα τραμπούκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών,όπου τον έδειραν και του πέταξαν μπογιές.

Απέναντι σε όλα αυτά έχουν σταθεί με συνέπεια οι δυνάμεις της αγωνιστικής Αριστεράς, οι οποίες σημείωσαν νίκες, όπως η αποτροπή εισόδου της ΟΠΠΙ και η αποτροπή διεξαγωγής ηλεκτρονικών εκλογών σε ευρεία κλίμακα.

Στις 10 Μαΐου στηρίζουμε ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο