Γ. Βαρουφάκης από τα Ιωάννινα: Καμία εξόρυξη, ούτε στην Ήπειρο, ούτε πουθενά, ποτέ!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Μάι, 2023

«Είναι δυνατόν στη μόνη περιοχή της Ελλάδας με μεγάλο υδροφόρο ορίζοντα να δρομολογούν εξορύξεις στο όνομα της Αριστεράς; Καμία εξόρυξη, ούτε στην Ήπειρο, ούτε πουθενά, ποτέ!» ήταν η ξεκάθαρη θέση του Γιάνη Βαρουφάκη  στην ομιλία του στα Ιωάννινα.

Όσον αφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου είπε: «Μακάρι να μην είχαμε δεύτερες εκλογές. Είμαστε έξαλλοι με τον τρόπο που τα μεγάλα κόμματα σφετερίζονται και καίνε την απλή αναλογική. Αλλά δεν πειράζει, εμείς θα δώσουμε και δεύτερο και τρίτο αγώνα για να διαμορφωθεί η βάση της νέας, αγωνιστικής Αριστεράς που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο υπέρ των πολλών».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τους υποψήφιους του νομούΕυάγγελος ΒενέτηςΠέτρος ΓοδέβενοςΣάββας ΚουνουβέληςΕλένη ΜπούκηΑικατερίνη (Λίνα) ΝταλαγιάννηΠαναγιώτης Τσούνης (Βοστινιώτης), και τους κάλεσε “να χαρούν τον καλό αγώνα που δίνουμε αυτές τις μέρες για να ξαναγίνει βιώσιμη η χώρα μας”.

Ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους η χώρα εξακολουθεί από τις ανισότητες: «Έχουμε 13 χρόνια μνημονίων, 13 χρόνια που το ελληνικό κράτος έχει πτωχεύσει, η χώρα μετατράπηκε σε χρεοδουλοπαροικία και ήρθαν εντολές από τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο που μονιμοποίησαν την μιζέρια στη χώρα, για να προστατευτούν οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, διαμόρφωσαν διάφορα συστήματα που να επιτρέπουν σε ολιγάρχες, αρπακτικά ταμεία και ξένες εταιρείες να πλουτίζουν από την πτώχευση του ελληνικού λαού. Ο Ηρακλής, οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και η αγορά των κόκκινων δανείων, το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το Υπερταμείο που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία είναι τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της διαδικασίας που διαμόρφωσε τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Τι ζητάει ο κόσμος σήμερα; Να πέσει ο Μητσοτάκης και η Ανώνυμη Εταιρεία του. Και εμάς, αυτός είναι ο στόχος μας. Αλλά δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά ολόκληρος ο υπαρκτός Μητσοτακισμός. Αν φύγει ο Μητσοτάκης και συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές, ο λαός θα συνεχίσει να υποφέρει και η χώρα μας να μαραζώνει. Αυτό είναι το μέλλον όταν τα μνημονιακά κόμματα δεν διατίθενται να συζητήσουν το τέλος του Χρηματιστήριου Ενέργειας, του Ηρακλή, του Υπερταμείου, όλων αυτών των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα. Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη είναι η μόνη πραγματικά αντι-Μητσοτακική ψήφος».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο