Νεολαία ΜέΡΑ25 προς Νεολαία ΚΙΝΑΛ: Την Τετάρτη θα είμαστε στο Εφετείο με τους/τις συνεπείς αντιφασίστες/ριες και όχι με υποστηρικτές της λιτότητας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Οκτ, 2020

Η απάντηση της Νεολαίας ΜέΡΑ25 στο κάλεσμα της Νεολαίας του ΚΙΝΑΛ

Καλησπέρα σας,

Εκ μέρους της Νεολαίας ΜέΡΑ25, μας αιφνιδιάζετε με την πρόσκλησή σας για κοινή παρουσία των δημοκρατικών δυνάμεων έξω από το εφετείο Αθηνών την ημέρα της έκβασης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Συμμεριζόμαστε την άποψή σας για τη σημασία της απόφασης για καταδίκη της εγκληματικής, ναζιστικής συμμορίας. Καλώς ορίσατε λοιπόν στον αντιφασιστικό αγώνα.

Ωστόσο οι αρχές και η μέχρι τώρα πορεία μας δεν μας επιτρέπουν να βρεθούμε στην ίδια πλευρά με όσους υποστήριξαν πολιτικές λιτότητας που ως γνωστόν εκκολάπτουν το φίδι του φασισμού. Θα προτιμήσουμε εκείνη την ημέρα να βρεθούμε μαζί με όσες και όσους όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν συνεπή αντιφασιστική δράση.

Το λογικό θα ήταν, αν όντως νιώθετε αντιφασίστες/τριες, να είχατε καταδικάσει προ πολλού δηλώσεις σαν και αυτές του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος πριν λίγα χρόνια είχε χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή αυθεντικό κίνημα που κάνει ακτιβισμό, και μαζί με τον σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια τα πρόσωπα οροθετικών γυναικών για να προστατέψουν νοικοκυραίους που ενδεχομένως θα μίσθωναν τα κορμιά τους. Επιπλέον, θα διαφοροποιούσασταν από το παρελθόν της παράταξής σας, που είχε πολλά από τα σημερινά στελέχη σας στην ακροδεξιά συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το διάστημα 2012-2014, με Γενικό Γραμματέα τότε τον κ. Μπαλτάκο που συνομιλούσε με τον υπόδικο Κασιδιάρη.

Σας θυμίζουμε, πως όσο το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε εκείνη τη συγκυβέρνηση, μαζί με τη ΝΔ βλέπατε με χαρά τη Χρυσή Αυγή να ανεβαίνει. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε συνδικαλιστές, φοιτητές και εργάτες, βγάζοντας σας από τη δύσκολη θέση του να στείλετε την αστυνομία για να καταστείλει τις αντιδράσεις που υπήρχαν ενάντια στης πρακτικές της αντιλαϊκής εκείνης κυβέρνησης.

Η Νεολαία ΜέΡΑ25 θα δώσει δυναμικό παρών στο εφετείο Αθηνών την Τετάρτη 7/10 διεκδικώντας την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης, από την ηγεσία της μέχρι και το τελευταίο μέλος της. Ο αγώνας όμως εναντίον του φασισμού είναι διαρκής και συνεχίζεται και μετά την καταδίκη της ΧΑ.

Νεολαία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο