Νεολαία ΜέΡΑ25: Να οργανωθεί ένα ανθρωπιστικό πλαίσιο υποδοχής προσφυγικών ροών. Η σκέψη μας στις γυναίκες και τα παιδιά, στο Αφγανιστάν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Αυγ, 2021

Οι τραγικές σκηνές που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Αφγανιστάν, επιβάλλουν στη Διεθνή και Ευρωπαϊκή κοινότητα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ειρηνική αντιμετώπιση της κρίσης.

Η επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, είναι το αποτέλεσμα της επικίνδυνης ιμπεριαλιστικής και στρατιωτικής επιβολής των ΗΠΑ, τα τελευταία 20 χρόνια, στο Αφγανιστάν, που οδήγησαν πάνω από μισό εκατομμύριο αμάχους να χάσουν την ζωή τους, και πάνω από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πολεμικές εξοπλιστικές δαπάνες.

Ο νους και η σκέψη μας είναι δίπλα στις γυναίκες και τα παιδιά στο Αφγανιστάν, καθώς μπαίνουν σε μια ζοφερή περίοδο, αφού οι Ταλιμπάν είναι φορείς σκοταδισμού, μισογυνισμού και ρατσισμού, και είναι βέβαιο πως θα προκληθεί ένα νέο προσφυγικό κύμα Αφγανών.

Καλούμε, εδώ και τώρα, την ΕΕ να σταθεί αλληλέγγυα στους ξεριζωμένους, κυνηγημένους και εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας που θα χτυπήσουν την πόρτα της, το επόμενο διάστημα. Να οργανώ(θ)σει ένα ανθρωπιστικό και δημοκρατικό πλαίσιο υποδοχής αυτών των ανθρώπων, με αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες ζωής.

Για να μην έχουμε, πάλι, χιλιάδες ψυχές στις θάλασσες ή κάτω από τα συντρίμμια βομβαρδισμών, γιατί οι παρασιτικές κυβερνήσεις αρνούνται να κοιτάξουν κατάματα την βάρβαρη πραγματικότητα που -συνειδητά και μη- δημιούργησαν και υποστήριξαν.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη αντί να διαβεβαιώνει πόσο ασφαλή είναι τα ελληνικά σύνορα, να μας ενημερώσει εάν διαθέτει, και ποιο είναι αυτό, πλάνο για μια νέα ενδεχόμενη προσφυγική κρίση.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 στεκόμαστε πλάι σε κάθε έναν/μια που θα ζητήσει την βοήθεια μας. Ανοίγουμε τις αγκαλιές μας, και θα υποδεχτούμε με αγάπη και στοργή όσες και όσους, χρειάζονται περίθαλψη και βοήθεια. Να απομονώσουμε, από τώρα, τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές.

Δεν είστε μόνες/οι σας.
Αλληλεγγύη στο λαό του Αφγανιστάν.

Ας αναλάβει η ΕΕ το ηθικό και πολιτικό βάρος, των συνεπειών των πολιτικών επιλογών της. Πριν να είναι αργά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο