Κυβερνητική υποκρισία για την μοίρα των Αφγανών δια στόματος του Υπουργού Μετανάστευσης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Αυγ, 2021

Και ο κλήρος έλαχε στο Μηταράκη.

Η αφωνία της επίσημης κυβέρνησης για το βατερλώ των Η.Π.Α. στο Αφγανιστάν, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Τα πιο κορυφαία απ’ τα στελέχη της ξόδεψαν όλα τα αποθέματα φωνής τους το 2003, τότε που ένα εύρωστο αντιπολεμικό κίνημα κατασυκοφαντούνταν από τους πιστούς του δόγματος «Ανήκετε εις τη Δύση», που με κατασκευασμένα στοιχεία, «συμμαχίες προθύμων» και ντε φάκτο ακύρωση του ΟΗΕ, αγωνίστηκαν να μεταμφιέσουν μια σύγχρονη Σταυροφορία ως «εξαγωγή Δημοκρατίας» και μάχης για τα «χιούμαν ράιτς».

Οι ίδιοι επικοινωνιακοί ιμάντες, σήμερα μουδιασμένα διεκτραγωδούν το δράμα ενός λαού που παραδίδεται επίσημα σε μια σκοταδιστική, οπισθοδρομική δράκα που θα τον κρατήσει με το σπαθί και το καλάσνικοφ σε έναν αιώνιο 170 αιώνα. Ο ήχος από τα ελικόπτερα που εκκενώνουν την Αμερικάνικη Πρεσβεία στο Αφγανιστάν, σκεπάζουν δυσοίωνα την αδύναμη φωνή του Μπάιντεν που κλήθηκε να υπογράψει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Αμερικανικής Ηγεμονίας, αλλά τουλάχιστον αυτή η φωνή πρόσφερε επίσημα visa και άσυλο στους Αφγανούς που βοήθησαν τη χώρα του.

Εδώ; Εδώ ο κλήρος έλαχε στο Μηταράκη, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Την ίδια ώρα που η Ομάδα Αλήθειας και τα δεκάδες κυβερνητικά τρολ με τα χαρακτηριστικά σοβιετικά τους ψευδώνυμα προσπαθούν ακόμα να λασπώσουν όσους επικρίνουν την αφροσύνη των ΗΠΑ ως ντε φάκτο οπαδούς των Ταλιμπάν, η επίσημη κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Μετανάστευσης, διέλυσε κάθε υποψία ότι κάπου στη σκοτεινή καρδιά της κυβέρνησης θα μπορούσε να εμφιλοχωρήσει κάποιο ψήγμα σπλαχνικότητας για ένα λαό που καταδίκασαν με την ενεργή συνενοχή τους. «Ξέρουμε να φυλάμε τα σύνορά μας», δήλωσε σε ερώτηση για το αν περιμένουμε κύματα προσφύγων απ’ το Αφγανιστάν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο