Οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τον Καθηγητή κ. Δράκο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) είναι ο ορισμός της σαπίλας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για τον Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, όπως όλα αποδεικνύουν, γνώριζαν πολύ καλά και η τωρινή διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας, η κ. Κεραμέως, αλλά και η προηγούμενη του κ. Γαβρόγλου, αφού υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη για υποθέσεις που αφορούν κύκλωμα τοκογλυφίας, καταγγελίες που τον συνδέουν με παιδεραστία ανήλικων παιδιών, και κατηγορίες για εταιρείες πυραμίδα στο εξωτερικό, μερικές εκ των οποίων από το 2018.
Ενώ μετά την παραδοχή του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, η Σύγκλητος και τα Πειθαρχικά όργανα της σχολής γνώριζαν από τις αρχές του 2021, παρόλα αυτά του επέτρεπαν ανενόχλητα να συνεχίζει να διδάσκει.
Για τον συγκεκριμένο Καθηγητή δεν αρκούν όλα τα παραπάνω για να μας εξοργίσουν. Σύμφωνα με έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, κατείχε δύο κρατικές θέσεις μέχρι πολύ πρόσφατα, αφού έχει χρησιμοποιηθεί στο Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος επί των ημερών του κ. Χατζηδάκη, αλλά και στο Κέντρο Μελετών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πρόγραμμα για την εκπαίδευση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Συνεπώς μιλάμε για έναν άνθρωπο με γερές πλάτες και διασυνδέσεις βαθιά μέσα στο κράτος και την Κυβέρνηση.
Τίθεται το εξής αυθόρμητο ερώτημα. Ενώ υπάρχουν και γνώριζαν για τις ανοιχτές νομικές υποθέσεις, για τις καταγγελίες, για τις αποκαλύψεις, για τις καταδικαστικές αποφάσεις, για τις μαρτυρίες αλλά παρόλα αυτά διατηρήθηκε στη θέση του και αξιοποιήθηκε σε κρατικούς ρόλους, δεν περιγράφεται ούτε καν ως αμέλεια. Είναι μια καθαρή συγκάλυψη, με συνεργασία Πρυτανείας και Κυβέρνησης.
Η αυθόρμητη και άμεση αντίδραση και κινητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας, αποδοκιμάζοντας τον Καθηγητή και ζητώντας εξηγήσεις από την Πρυτανεία είναι η αρχή για την εκκαθάριση αυτού του βόθρου που συγκάλυπτε το Υπουργείο Παιδείας και η Σύγκλητος. Είναι η αρχή για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου, ποιοτικότερου Πανεπιστημίου, με όρους σπουδών και υποδομές αναβαθμισμένες και ευνοϊκότερες για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.
Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.