Τομέας ΜΜΕ: Το ΜέΡΑ25 στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Ιαν, 2022

Μια ιστορική εφημερίδα ψυχορραγεί . Τα καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ , ένα από τα πολύ λίγα ΜΜΕ που δεν αποτελούν μέρος της Φιλοκυβερνητικής Ομοφωνίας, κινδυνεύει να σιγήσει. Οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον τους.

Όλα αυτά ήταν τόσο εύκολο να αποφευχθούν. Όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Αρκεί ΕΣΤΩ σε αυτό τον τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ να έδειχνε μια συνέπεια ρητορικής και πράξεων. Να πίστευε πραγματικά (και όχι σαν αυτοματοποιημένη ρητορική) στο ρόλο του Τύπου-και να έφτιαχνε το Αντιπαράδειγμα στη Λίστα Πέτσα: με στήριξη και ενθάρρυνση των ποιοτικών γραφίδων, με πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία και τα κινήματα, με πλουραλισμό, με τόλμη.

Δυστυχώς, και σε αυτό το εγχείρημα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε μοιραία. Οι αποφάσεις και η πρακτική της, απέδειξαν ότι αντί της μάχης των ιδεών, προτιμούσε να δώσει τη μάχη της «μικροκομματικής καμαρίλας». Αντί της αριστερής απάντησης στη μνημονιακή προπαγάνδα, η ολόψυχη υιοθέτηση των παθογενειών των μνημονιακών κομμάτων. Αντί της «λίστας Πέτσα», η «λίστα Παππά».

Ως ΜέΡΑ 25 στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Αυτών που παράγουν το δημοσιογραφικό προϊόν, όχι απλά χωρίς τη στήριξη, αλλά και με την ενεργή παρεμπόδιση όσων ορίζουν τις τύχες των ίδιων, των οικογενειών τους, αλλά και μιας εφημερίδας που έγραψε Ιστορία σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς .

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο