Νεολαία ΜέΡΑ25: Η έκδοση του Assange στην Αμερική αποτελεί δικαστική ντροπή. Λευτεριά στον Τζούλιαν Ασάνζ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Μαρ, 2022

Το ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε στον φυλακισμένο ακτιβιστή δημοσιογράφο, Julian Assange, την προσβολή της δικαστικής απόφασης για την έκδοση του στην Αμερική.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Για μια ακόμη φορά, γίνεται σαφές πως η επιβεβλημένη από την Αμερική “δικαιοσύνη” είναι πράγματι τυφλή. Για μια ακόμη φορά, με επουσιώδεις δικαιολογίες παραβιάζονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά του άρθρου 8 και 10 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Για μια ακόμα φορά, η αλήθεια καταδικάζεται με επίδειξη δύναμης των υψηλά ιστάμενων που θέλουν τον απλό πολίτη σιωπηλό και αδαή.

Η παραδειγματική τιμωρία του Assange ωστόσο, δεν θα καταφέρει να μας καταστείλει την επιθυμία για την διεκδίκηση της αλήθειας και των δικαιωμάτων μας! O Julian Assange μέσω των Wikileaks σεβάστηκε το θεμελιώδες δικαίωμα όλων μας στην πληροφόρηση και την προσέγγιση της αλήθειας.

O Julian Assange και οι συνεργάτες του με παραδειγματικό θάρρος αποκάλυψαν τα πολλαπλά εγκλήματα πολέμου της Αμερικής, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, γεγονότα και στοιχεία που φυλάγονταν ως “κρατικά μυστικά” αφήνοντας όλους εμάς στην άγνοια, την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 απαιτούμε την άμεση εφαρμογή των νόμων και την αντικειμενική αποκατάσταση της δικαιοσύνης! Η έκδοση του Assange στην Αμερική αποτελεί δικαστική ντροπή. Αλλά ακόμα και έτσι, ο εξευτελισμός αυτός το μόνο τελικά που καταφέρνει για εμάς είναι να αναδείξει τον Assange ως ήρωα και νικητή σε μια δυσκολη μάχη!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο