Η απόρριψη της έφεσης κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ συνιστά ένα σαφές σήμα προς έναν απάνθρωπο, άδικο, αυταρχικό και ανελεύθερο κόσμο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Μαρ, 2022

Με την απόφασή του να απορρίψει την έφεση του Τζούλιαν Ασάνζ κατά της έκδοσης του στις ΗΠΑ, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, έχασε την τελευταία και μοναδική ευκαιρία να διασώσει την τιμή και την υπόληψη της Βρετανικής δικαιοσύνης μετά από τόσα χρόνια συνενοχής της στην προσπάθεια εξόντωσης, δολοφονίας ουσιαστικά, ενός ανθρώπου του οποίου το μόνο «έγκλημα» ήταν να μας διαφωτίσει για τα εγκλήματα που κάνουν οι “δημοκράτες” ηγεμόνες της «φιλελεύθερης» Δύσης πίσω από την πλάτη μας στο όνομά μας.

Από σήμερα, κανείς πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος, κανένας δημοκράτης, κανείς δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να κοιμάται – πόσο μάλιστα να εργάζεται – ήσυχος.

Από σήμερα, οι αρχές των ΗΠΑ θα μπορούν να απαγάγουν από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και να εξοντώνουν σε φυλακές τύπου Γκουαντάναμο, δημοσιογράφους που τόλμησαν να ξεμπροστιάσουν τον Αμερικανικό στρατό ή την CIA για εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας. 

Σήμερα, που η Δύση κατηγορεί το καθεστώς Πούτιν -και ορθώς- για την δική του βαρβαρότητα και την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το DiEM25, το ΜέΡΑ25 και η Προοδευτική Διεθνής δεν θα το βάλουμε κάτω όμως. 

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ με Έλληνες, Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Βρετανούς, Ρώσους, Τούρκους συνοδοιπόρους μας, από όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου.

Ο αγώνας μας για να σωθεί η ελευθερία λόγου και τύπου συνεχίζεται.

Ο αγώνας μας για να σωθεί ο Τζούλιαν πρέπει να ενταθεί.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο