Μήνυμα ανασύνταξης και πλατιάς απεύθυνσης από τη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
06 Δεκ, 2023

Λίγες ημέρες πριν το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριό του, το ΜέΡΑ25 δίνει το στίγμα της επανεκκίνησης, της ανασύνταξης δυνάμεων και της πλατιάς απεύθυνσης στον κόσμο της Αριστεράς, καθώς το βράδυ της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε την ανοιχτή προσυνεδριακή, πολιτική και πολιτιστική εκδήλωσή του στη Θεσσαλονίκη, στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Αμαλία.

Τη βραδιά άνοιξε η Ρένα Παπαδοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25, η οποία αναφέρθηκε στα δέκα σημεία που έχει θέσει το ΜέΡΑ25 στον δημόσιο διάλογο για την Αριστερά και μίλησε για τα τοπικά ζητήματα της Θεσσαλονίκης.

Ο Κρίτων Αρσένης στη συνέχεια εστίασε στη σχέση της οικολογίας με την Αριστερά αναλύοντας πως μόνο η Αριστερά μπορεί να μιλήσει πραγματικά για τη φύση, καθώς για να σώσουμε τον πλανήτη είναι απαραίτητο να βάλουμε τον άνθρωπο και τη φύση πάνω από τα κέρδη.

Έπειτα, η Ηρώ Διώτη σχολίασε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου και την αποθέωση της εικόνας έναντι της ουσίας, εκφράζοντας την ανάγκη η Αριστερά να ξεφύγει από αυτή τη συνθήκη. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού δράσεων και ανασυγκρότησης της ριζοσπαστικής Αριστεράς, παρουσιάζοντας το aristera.eu — το φόρουμ ανοιχτού διαλόγου που φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο έκφρασης και συζήτησης πρωτοβουλιών, οργανώσεων και ανένταχτων αγωνιστ(ρι)ών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για την πολιτική συγκυρία και για τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλει το ΜέΡΑ25 — πάντα μέσα από τη συλλογική δράση, ενώ αναφέρθηκε και στις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 για την Παλαιστίνη, όπως την πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών με στόχο την αποπομπή της Ursula von der Leyen από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε βίντεο για τον αγώνα του Τζούλιαν Ασάνζ και χαιρετισμούς που απηύθυναν μέσω βιντεοσκοπημένων μνημάτων ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής και διανοούμενος Omar Barghouti και η ευρωβουλεύτρια από την Ιρλανδία Clare Daly.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης καλωσόρισε στη σκηνή τον Σπύρο Γραμμένο και τον Κωνσταντίνο Πουλή που προσέφεραν στο κοινό μία ταυτόχρονα σατιρική και συγκινητική συναυλία.


Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο