Με Κεν Λόουτς ξεκινά το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Δεκ, 2023

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ξεκινά το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25.  Για ένα τριήμερο, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δεκάδες τοποθετήσεις για τις πολιτικές θέσεις, για το καταστατικό του κόμματος και για τη στρατηγική του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Η ψηφοφορία για τα ζητήματα αυτά δεν θα γίνει ως είθισται την Κυριακή το βράδυ. Το συνέδριο του ΜέΡΑ25 θα είναι πραγματικά «διαβουλευτικό» και αφού κατατεθούν και γραπτά όλες οι προτάσεις, θα δοθεί χρόνος για να γίνει σύνθεση και περαιτέρω συζήτηση ώστε τελικά να πραγματοποιηθούν οι σχετικές ψηφοφορίες ηλεκτρονικά εντός του Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου το λόγο θα πάρουν και θα χαιρετήσουν τις εργασίες μας: Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συνδικαλιστές/τριες, Πολιτικές Οργανώσεις, Ανένταχτοι/ες αγωνιστές/τριες της Αριστεράς, Ακτιβιστές από μεγάλα κοινωνικά κινήματα από το χώρο της Οικολογίας, του Πολιτισμού και του Φεμινισμού.

Ξεχωριστή θέση στο συνέδριο θα έχουν οι περίπου 300 απόψεις και οι τοποθετήσεις που κατατέθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα aristera.eu σε έναν ανοιχτό και γόνιμο διάλογο που ξεκίνησε το ΜέΡΑ25 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας διαλόγου για την Αριστερά τόσο διαδικτυακά όσο και με αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Στον δρόμο για το συνέδριο έχει ήδη πραγματοποιηθεί ανοιχτή προσυνεδριακή – πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα (στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ στις 29/10) αλλά και περιφερειακές προσυνεδριακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Η τελευταία ανοιχτή προσυνεδριακή εκδήλωση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Τέλος, το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει ήδη δημόσια 10 Σημεία Διαλόγου για την Αριστερά, με βασικές αρχές και προγραμματικές θέσεις που αντανακλούν την πραγματική πολιτική και κοινωνική συγκυρία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την κεντρική πολιτική εκδήλωση την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στον κινηματογράφο ΕΛΛΗ (Ακαδημίας 64, 106 79, Αθήνα, μετρό Πανεπιστήμιο).

Μετά τις εισαγωγικές ομιλίες και την κεντρική ομιλία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη θα πραγματοποιηθεί η προβολή της νέας ταινίας του Κεν Λόουτς «Η Τελευταία Παμπ» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Χαιρετίζουν ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς και ο σεναριογράφος Πόλ Λάβερτυ 

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΜΠ (THE OLD OAK)
Το «Old Oak» (Παλιά Βελανιδιά) είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Είναι η τελευταία παμπ, ο μοναδικός δημόσιος χώρος που έχει απομείνει σε μία κοινότητα πρώην ανθρακωρύχων που παρακμάζει εδώ και 30 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης TJ Ballantyne (Dave Turner) παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η παμπ γίνεται αντικείμενο έριδας
μετά την άφιξη προσφύγων από τη Συρία. Εντωμεταξύ, μία απρόσμενη φιλία ανθίζει ανάμεσα στον TJ και μία νεαρή Σύρια, τη Yara (Ebla Mari). Θα μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο ώστε οι δύο κοινότητες να καταλάβουν η μία την άλλη;

Σκηνοθεσία: Ken Loach
Σενάριο: Paul Laverty
Παίζουν: Dave Turner, Ebla Mari, Claire Rodgerson, Trevor Fox, Chris
McGlade, Col Tait, Jordan Louis

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Τις επόμενες δύο ημέρες (Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου)  το συνέδριο θα μεταφερθεί στο Ξενοδοχείο Novotel (Μιχαήλ Βόδα 4, 104 39, Αθήνα – Πλατεία Βάθη, μετρό Ομόνοια).

Από τις 10 π.μ. θα ξεκινήσουν οι διαπιστεύσεις των συνέδρων και από τις 10:30 π.μ. θα ανοίξει ο κατάλογος των ομιλητών για τοποθετήσεις που θα κρατήσουν μέχρι τις 10 το βράδυ.

Την Κυριακή από τις 11 το πρωί θα συνεχιστεί ο κατάλογος των ομιλητών/τριών για τοποθετήσεις και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 7 το βράδυ.

Συμμετέχουμε, αποφασίζουμε.

Προχωράμε μαζί. Είμαστε Εδώ. Μαζί, για την Αριστερά!

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο