ΜέΡΑ25: Να συσταθεί Οργανισμός Κοινωνικής Κατοικίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγης και των υψηλών ενοικίων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Δεκ, 2021

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας, που μετά από τόσα χρόνια μνημονίων και πανδημίας έχουν να αντιμετωπίσουν και μια δυσθεώρητη ακρίβεια, είναι τα ενοίκια και η στέγαση. Ένα πρόβλημα που επιτάθηκε βέβαια και με τις διάφορες πλατφόρμες και το λεγόμενο «gentrification».

Στο δεύτερο μνημόνιο τον Φλεβάρη του 2012 με τον γνωστό ν. 4046 που ψηφίστηκε από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καταργήθηκε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και δεν υπάρχει πλέον στη χώρα μας καμία στεγαστική πολιτική. Το ζήτημα όμως της κοινωνικής στέγης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κοινωνία, ιδιαίτερα τώρα που η ακρίβεια χτυπάει την πόρτα κάθε νοικοκυριού.

Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουμε πρόγραμμα κοινωνικής στέγης και δεν εννοούμε απλώς επιδόματα ενοικίων που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια χωρίς να επανασυστήσει τον ΟΕΚ, εννοούμε το μόνο πράγμα το οποίο μπορεί να μειώσει πραγματικά το κόστος της στέγης που είναι η αύξηση της προσφοράς στέγης μέσα από το χτίσιμο, την οικοδόμηση κοινωνικών κατοικιών.

Το ΜέΡΑ25 προτείνει και δεσμεύεται το ίδιο απέναντι στη χειμαζόμενη από την διαρκή μνημονιακή φτωχοποίηση και την ακρίβεια ελληνική κοινωνία, να συσταθεί ένας Οργανισμός Κοινωνικής Κατοικίας που δεν υπάρχει σε αυτήν την χώρα -και είναι σκανδαλώδες που δεν υπάρχει- και ένα Πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγης με παροχή στέγης σε όσους το έχουν ανάγκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο