ΜέΡΑ25: Να γίνονται με τηλεδιάσκεψη όλες οι συνεδριάσεις της βουλής, όσο διαρκεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Μαρ, 2020

Το ΜέΡΑ25 έχοντας πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών, στηλιτεύει την απαράδεκτη ολιγωρία του Προέδρου της Βουλής να προχωρήσει στην αυτονόητη κίνηση του κλεισίματος του κτιρίου της Βουλής και της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το κοινοβουλευτικό έργο μέσω τηλεδιασκέψεων, όπως έχει ήδη γίνει σε πολλούς άλλους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης. Ακολουθεί η επιστολή της Γραμματέως της ΚΟ του ΜέΡΑ24 Φωτεινής Μπακαδήμα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα ώστε να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020

Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Το ΜέΡΑ25 στήριξε και στηρίζει τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της μεταδοτικότητας του Covid-19, ακόμα και το ακραίο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όταν απαγορεύουμε στους πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, θεωρούμε απαράδεκτη τη συνέχιση της δια ζώσης διεξαγωγής τόσο των συνεδριάσεων των Διαρκών Επιτροπών όσο και της Ολομέλειας της Βουλής.

Σας γράφω, λοιπόν, σήμερα για να σας μεταφέρω την άποψη του ΜέΡΑ25 πως έχετε υποχρέωση να ανακοινώσετε σήμερα κιόλας πως η διεξαγωγή των συνεδριάσεων των Διαρκών Επιτροπών και της Ολομέλειας της Βουλής θα γίνεται, τουλάχιστον όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μια τέτοια απόφαση είναι απαραίτητη ώστε να δώσουμε σαν εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού πρώτοι εμείς το καλό παράδειγμα συμμόρφωσης με τα μέτρα που λαμβάνονται.

Αναμένοντας την απάντησή σας.
Με εκτίμηση,
Φωτεινή Μπακαδήμα Γραμματέας ΚΟ ΜέΡΑ25 Βουλευτής Β’ Πειραιά

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο