Ανακοίνωση Τομέα Παιδείας και Νεολαίας ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Μαρ, 2020

Μετά και τη νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας μέχρι και τις 10 Απριλίου, καταθέτουμε τις εξής προτάσεις έτσι ώστε να μπορέσει η εκπαιδευτική κοινότητα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει:

  1. Άμεση επιδότηση όλων των μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου και των φοιτητών, με ένα ποσό της τάξης των 400 ευρώ, για όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, για αγορά υπολογιστή(λάπτοπ). Δωρεάν παροχή ίντερνετ σε αυτές τις οικογένειες για όσο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  2. Αγορά εξοπλισμού και ανανέωση των υπολογιστών σε όσες σχολικές μονάδες απαιτείται έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με το μέτρο αυτό, όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας και οι φοιτητές της χώρας, θα μπορέσουν να αποκτήσουν υπολογιστή, ένα απαραίτητο εργαλείο στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, πρόσβαση στο διαδίκτυο, και ταυτόχρονα θα γίνει η αρχή έτσι ώστε οι νέες τεχνολογίες να αποτελέσουν εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στα σχολεία. Ας γίνει αυτή η δύσκολη στιγμή, η αφετηρία να εκσυγχρονιστούν τα σχολεία μας έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν δημόσια εκπαίδευση στη νεολαία της χώρας ακόμα και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε το εξής: Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία δεν ξέρουμε ακόμα πως θα εξελιχθεί. Όμως σίγουρα θα υπάρξουν μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί οι οποίοι λόγω της κρίσης θα πρέπει να διαχειριστούν μία δυσμενή κατάσταση στο στενό ή στο ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον, οπότε το Υπουργείο πρέπει να προετοιμαστεί έτσι ώστε να μπορέσει να στηρίξει ψυχολογικά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της χώρας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο