DiEM25 TV Πρεμιέρα – Γ. Βαρουφάκης: Η τελευταία ιστορική αποτυχία της Ευρώπης

Συνεντεύξεις - videos
23 Μαρ, 2020

To «DiEM TV: O Kόσμος Μετά τον Κορωνοϊό» κάνει σήμερα πρεμιέρα!

Τί είναι αυτό; Είναι μια σειρά από online διαλέξεις, δημόσιες συζητήσεις και διάφορες άλλες μορφές όπου θα προσκαλούνται μέλη του DiEM25 , συντονιστές συλλογικών και συμβουλευτικών επιτροπών, αλλά και άλλοι εμπειρογνώμονες, επιστήμονες και ακτιβιστές, να μοιράζονται τις σκέψεις τους για την τρέχουσα παγκόσμια κρίση και τις πιθανές εξελίξεις.

Eγγραφείτε σήμερα για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τη σημερινή εναρκτήρια «εκπομπή»:

Online εκδήλωση / Δευτέρα, 20:00

Γιάνης Βαρουφάκης: Η τελευταία ιστορική αποτυχία της Ευρώπης

Δημόσιο zoom: 15 λεπτά εισαγωγή + 45 λεπτά Ερωτήσεις από το Κοινό

Η κρίση του κορωναϊού αποκαλύπτει ότι οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν μάθει τίποτα από την ευρωκρίση. Αυτή τη στιγμή, προδίδουν τα συμφέροντα της πλειονότητας των Ευρωπαίων με τον ίδιο τρόπο που το έπραξαν το 2010 – μη κινητοποιώντας υπάρχοντα χρήματα και δημόσια χρηματοπιστωτικά μέσα προς όφελος πολλών. Με τις σημερινές αποφάσεις τους, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τα δημόσια αγαθά και τα συμφέροντα των Ευρωπαίων.

Ελάτε μαζί μας την επόμενη εβδομάδα για τις ακόλουθες πρώτες εκδηλώσεις στο διαδίκτυο:

Online εκδήλωση / Τετάρτη, 19:00

Srećko Horvat: H Ελπίδα στον καιρό του κοροναϊού

Δημόσιο zoom: 15 λεπτά εισαγωγή + 45 λεπτά Q & A

Καθώς η προσοχή των ανθρώπων επικεντρώνεται πρωτίστως στην καθημερινή διαβίωσή τους και στην προσαρμογή τους σε ένα «νέο φυσιολογικό τρόπο» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι ζωτικής σημασίας να μετατοπιστεί η προοπτική μας προς τη θεωρία των συστημάτων και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτής της παγκόσμιας κρίσης. Δεν θα υπάρχει ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Από την ισπανική γρίπη μέχρι τον κοροναϊό, ποιες παγκόσμιες πανδημίες δείχνουν ότι απαιτούνται βαθιές συστημικές αλλαγές και ότι είναι καιρός να ενεργήσουμε με θάρρος και επιμονή, αντί να υποκύψουμε σε μελαγχολία ή παράλυση. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή ανοιχτή ιστορική στιγμή που δεν μας οδήγησε απαραιτήτως σε ακόμη χειρότερη δυστοπία. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ;

Online εκδήλωση / Παρασκευή, 19:00

Saskia Sassen: Κι αν αυτή είναι η αρχή μιας «δυνατότητας»;

Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, συμβουλευτικό μέλος της επιτροπής DiEM25

Δημόσιο zoom: 15 λεπτά εισαγωγή + 45 λεπτά Q & A

Μπορούμε να φανταστούμε έναν κόσμο που βασίζεται σε μάλλον διαφορετικά κριτήρια από το σημερινό; Όπως διαμορφώνεται σήμερα, ο διαφοροποιημένος καπιταλισμός σε ολόκληρο τον κόσμο υπήρξε εξαιρετικός για μερικούς, αλλά καταχρηστικός για τους περισσότερους. Το ότι βλέπουμε αυτόν τον κατακερματισμένο καπιταλισμό, δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι όλοι μας που αγωνιστήκαμε για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και περιβαλλοντικά λογικό modus vivendi πρέπει τώρα να εργαστούμε σε αυτό. Εάν δεν είναι τώρα ο καιρός να το πράξουμε αυτό, πότε είναι?. Ο τρόπος θεώρησης είναι, αυτό να γίνει ένας τρόπος οι πλούσιοι και ισχυροί να συνεργαστούν μαζί μας, με τις τεράστιες πλειοψηφίες σε όλο τον κόσμο, δεν θα ήταν κακό αποτέλεσμα. Ο στόχος πρέπει να είναι ένας καλύτερος κόσμος για όλους, τα τρόφιμα για όλους, η πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες για όλους και ου το καθ’ εξής σε μια ατελείωτη λίστα, με όσα απουσιάζουν σήμερα σε όλες σχεδόν τις χώρες μας. 

Αν θέλετε να συμμετάσχετε, κάντε κλικ εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα. Θα σας στείλουμε στη συνέχεια ένα σύνδεσμο προς την εικονική αίθουσα συσκέψεων την ημέρα της εκδήλωσης.

Ελάτε μαζί μας την επόμενη εβδομάδα και τις επόμενες εβδομάδες στο διαδίκτυο στο DiEM25 TV : ένα ριζικά ελπιδοφόρο και εποικοδομητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί από τα μέλη, τους δημοσιογράφους και το γενικό κοινό .

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο