ΜέΡΑ25 Αχαΐας: Το ΜέΡΑ25 δίνει το παρών στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Δεκ, 2022

Περισσότερο σήμερα παρά ποτέ, με την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη, η επέτειος του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων που έλαβε χώρα στις 13/12/43 έχει διπλή σημασία.

Από τη μια βοηθά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και από την άλλη στο να κατανοήσουν οι νεότερες γενιές τι πραγματικά σημαίνει τόσο ο ναζισμός όσο και ο φασισμός. Δηλαδή το ότι ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν οδηγούν σε καμιά λύση προβλημάτων αλλά δημιουργούν το τέρας του αυταρχισμού με την οποία τελικά η εξουσία καταδυναστεύει τις ζωές όλων μας.

Το τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Καλάβρυτα και στα γύρω χωριά καταδεικνύουν τον απάνθρωπο και μισάνθρωπο χαρακτήρα αυτών των καθεστώτων.

Για αυτό το λόγο, αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Μαρία Καρακίτσου και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ξηροφώτου Ρένα και Δώρα Θεοδωροπούλου έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Δήμο της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, προς τιμή των θυμάτων αλλά και ως εναντίωση στα καθεστώτα του Ναζισμού και του Φασισμού τόσο της εποχής εκείνης όσο και της επανεμφάνισής τους στη σημερινή εποχή

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο