Κρ.Αρσένης: Κεραμέως-κυβέρνηση κρατούν σε ομηρία χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που δικαιούνται μονιμοποίηση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Δεκ, 2022

Μέχρι και στην παραβίαση της νομοθεσίας προχωρά η κ. Κεραμέως προκειμένου να επιβάλει την κατ’ επίφαση αξιολόγηση. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, αν και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας σε συνδυασμό με τον νόμο Κεραμέως 4823/21 προβλέπει τη μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά από τη διέλευση 26 μηνών εφόσον δεν υπάρχει αρνητική αξιολόγηση, η κ. Κεραμέως όχι μόνο δεν τους μονιμοποιεί αλλά απαιτεί από τους διευθυντές εκπαίδευσης να παρανομήσουν ανακαλώντας τις μονιμοποιήσεις που της “ξέφυγαν”.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ο κ. Αρσένης ζήτησε από την υπουργό να αρνηθεί επίσημα και στην ολομέλεια ότι η ίδια ζητά από τους διευθυντές να ανακαλέσουν τις πράξεις νομιμοποίησης, αυτή δεν το έκανε.

Η υπουργός που στέλνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς όταν απεργούν και διεκδικούν, παραβιάζει η ίδια τον νόμο -και το γνωρίζει. Γιατί το κάνει αυτό;

Επειδή πάνω από τρία χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να επιβάλει την αξιολόγηση συναντώντας την αντίσταση των εκπαιδευτικών, και προσπαθεί να την ξεκινήσει από τους νεοδιόριστους, εκβιάζοντάς τους με τη μονιμοποίησή τους.

Η κ. Κεραμέως απάντησε ότι τη χωρίζει ένα ιδεολογικό χάος με το ΜέΡΑ25, αναφερόμενη στην αξιολόγηση, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που δε μονιμοποιούνται οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί αφού δε θα χάσουν τα δικαιώματά τους.

Η κ. Κεραμέως και η πολιτική της έχουν ηττηθεί -και το ξέρει. Στην απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκεμβρίου θα βρει απέναντί της την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους όσους σκοπεύουν να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο για τα παιδιά όλης της κοινωνίας. Το ΜέΡΑ25 θα είναι εκεί.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο