ΜέΡΑ Αλληλεγγύης: Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 παρέδωσε στην 2η ΜΕΘ του «Γ.Παπανικολάου» βρογχοσκόπιο διασωλήνωσης

Δραστηριότητα
26 Ιούν, 2020

Στα πλαίσια της εκστρατείας ΜέΡΑ Αλληλεγγύης ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης συνοδευόμενος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και βουλευτή Β1 Αθήνας Κλέωνα Γρηγοριάδη καθώς και την βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου παρέδωσε σήμερα στη 2η μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ.Παπανικολάου» ένα εύκαμπτο φορητό βρογχοσκόπιο διασωλήνωσης, αγορασμένο από μέρος της κρατικής χρηματοδότησης προς το ΜέΡΑ25 καθώς και από τους μισθούς των βουλευτών του κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γραμματέα κ.Γ.Βαρουφάκη ενημερώθηκε από το ΔΣ του Νοσκομείου και τη διοικήτριά του Μαρία Γιογκατζή για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσκομείο και τις εκτιμήσεις τους για την ετοιμότητα που υπάρχει σε ένα ενδεχόμενο 2ο κύμα του Covid-19 και η διοικήτρια ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ένας ασθενής διασωληνομένος και υπάρχει ανησυχία και στη διάρκεια της πανδημίας νοσηλεύτηκαν 31 ασθενείς με Covid-19, ότι αυξήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ και ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό 500 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 παρατήρησε στο ΔΣ του νοσοκομείου ότι ο εφησυχασμός τους δεν είναι καλός οιωνός και στη συνέχεια, ο επισκέφθηκε τη Β’ ΜΕΘ, όπου ενημερώθηκε και από τον διευθυντή της Νίκο Καπραβέλο αλλά και από εκπροσώπους εργαζομένων ότι η Β’ ΜΕΘ δεν περιλαμβάνεται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, ότι υπάρχουν πολλές και σοβαρές ελλείψεις σε φυσιοθεραπευτές και γενικότερα ελλείψεις προσωπικού και ιατρικού υλικού και ότι το προσωπικό δεν είναι ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ιατροί και εργαζόμενοι περιέγραψαν με πολύ μελανά χρώματα την όλη κατάσταση.

Ο κ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν σε νοσηλευτικά ιδρύματα, που καλούνται να είναι νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό να υπάρχουν ΜΕΘ που δεν είναι ενταγμένες στον Οργανισμό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και θα πρέπει να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

Αναφέρθηκε σε μια απαράδεκτη κατάσταση για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση και τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 θα είναι μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους εκτός και εκτός βουλής ώστε να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μακριά από τα ΣΔΙΤ που προωθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αρκετά με τα ψεύτικα χειροκροτήματα που δεν έχουν καμία ουσία, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Ο Διευθυντής της 2ης ΜΕΘ Ν.Καπραβέλος ευχαρίστησε θερμά με δηλώσεις του το ΜέΡΑ25 για την προσφορά του και υπογράμμισε την εκτίμηση του ότι το ΜέΡΑ25 θα βοηθήσει για την θεσμική αναβάθμιση και θωράκιση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη – και τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τους δημοσιογράφους για την παρουσίαση της ολοκληρωμένης πρότασης νόμου για την προστασία των πολιτών από την εντεινόμενη οικονομική κρίση – επισκέφθηκε το ΙΚΑ στην Πύλη Αξιού και ενημερώθηκε τόσο από τους εργαζομένους όσο και την διοίκηση του ενώ συνομίλησε και με αρκετούς πολίτες που το είχαν επισκεφθεί για ιατρικούς λόγους που του περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά του τέλος της επίσκεψης ο κ.Βαρουφάκης «εν καιρώ πανδημίας, ο βασικός μοχλός με τον οποίο μπορούμε να υπερνικήσουμε την πανδημία είναι η Πρωτοβάθμια περίθαλψη. Εδώ, στην Πύλη Αξιού, έχουμε ένα κόσμημα: μια κάθετη δομή με εργαστηριακές υπηρεσίες, περίθαλψη, επιτροπές που συνεδριάζουν με τον ΕΦΚΑ, όλα σε ένα κτήριο», είπε χαρακτηριστικά κι έκανε λόγο για την απόλυτη αντίφαση του ελληνικού κράτους.

«Βλέπετε το κτήριο, από τη μια μεριά έχουμε καταρρεύσει, ενώ παράλληλα, είναι γεμάτο ήρωες όπως λέει και η κυβέρνηση που όμως ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι επικουρικοί. Τους χειροκροτάμε, αλλά τον Δεκέμβριο τους αποχαιρετάμε και αυτό είναι έγκλημα κύριε Μητσοτάκη» τόνισε, μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Όπως επισήμανε στη συνέχεια, αν δεν γίνουν «σήμερα» μονιμοποιήσεις – διορισμοί, το ανθρώπινο δυναμικό θα φύγει στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μετρό και τον Σταθμό Βενιζέλου, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε από τους αρχαιολόγους και τις κινήσεις των πολιτών.

«Η κυβέρνηση συγκαλύπτει έγκλημα κατά του πολιτισμού εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού στον Σταθμό Βενιζέλου», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση του από τα μέλη της Κίνησης Πολιτών για τη Διατήρηση των Αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το ΜέΡΑ 25 είναι υπέρ της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου με τις αρχαιότητες κατά χώρα και πως η συζήτηση για την απόσπαση και επανατοποθέτηση μπορεί να είχε νόημα πριν από 3 χρόνια, αλλά τώρα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Όπως ανέφερε, με την απόσπαση δημιουργούνται κίνδυνοι για τις αρχαιότητες και πως ακόμα και αν επανατοποθετηθούν η ανασύνθεση, χωρικά, δεν θα είναι  όπως όταν αποκαλύφθηκαν.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει διχασμός μεταξύ των αρχαιολόγων για το θέμα, όπως προσπαθεί να εμφανίσει η κυβέρνηση, και πως η τελευταία γνωμοδότηση του ΚΑΣ είχε υπαγορευτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο δικηγόρος κ. Φωκίων Δεληγιάννης, ενημέρωσε τον κ. Βαρουφάκη για τις θέσεις της Ένωσης Πολιτών για τη διατήρηση των Αρχαιοτήτων.

Ο κ. Δεληγιάννης τόνισε ότι η Κίνηση θα προσφύγει άμεσα στο ΣτΕ, προκειμένου να ακυρωθεί η νεώτερη απόφαση για την κατασκευή του σταθμού με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων. «Η αντίδραση θα είναι συντονισμένη, όχι μόνο από την Κίνηση Πολιτών, και πριν λήξει ο χρόνος προσφυγής, στα τέλη Ιουλίου.

Ο κ. Δεληγιάννης υποστήριξε ότι τεχνική λύση που προτείνουν είναι υλοποιήσιμη και πως με το χρόνο που χάθηκε με την ακύρωση της, δεν υπάρχει περίπτωση το μετρό να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023, όπως υποστηρίζει η Αττικό Μετρό.

Ο Πρόεδρος του ΜέΡΑ25 στην επίσκεψη του στα αρχαία και το Μετρό συνοδευόταν από κλιμάκιο στελεχών του κόμματος καθώς και την βουλευτή Κωνσταντίνα Αδάμου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο