ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Απόσυρση του κριτηρίου έκδοσης του ηλεκτρονικού αναγνωρίσιμου σήματος για τα τουριστικά λεωφορεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Απρ, 2021

Σε δεινή θέση είναι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, στα Δωδεκάνησα, εξαιτίας της αυστηρότητας, με την οποία και αυτοί αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση.

Προκειμένου να λάβουν την έκτακτη επιδότηση όπως ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα έπρεπε να είχαν εφοδιαστεί με ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα στις 29/12/2020.

Αυτό και μόνο το κριτήριο, αποκλείει τουλάχιστον τους μισούς δικαιούχους της επιδότησης, αφού δεν κατάφεραν να εκδώσουν το ειδικό σήμα, μέσω Αθηνών και με όλες τις δαιδαλώδεις διαδικασίες που προβλέπονται.

Εν μέσω πανδημίας τα τουριστικά λεωφορεία λειτούργησαν με το 65% και όχι με το 100% της πληρότητας εξαιτίας των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά στον συγκεκριμένο κλάδο δεν υπάρχουν οι ίδιοι περιορισμοί στην πληρότητα των αεροσκαφών για να ευνοηθούν οι ολιγάρχες των αερομεταφορών.

Ευνοήθηκαν και οι ολιγάρχες της ακτοπλοΐας αφού η πληρότητα στα πλοία από 55% που ήταν αυξήθηκε στο 85%

Το ΜέΡΑ 25 απαιτεί από την κυβέρνηση να αποδείξει εμπράκτως τη στήριξη προς τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων, αποσύροντας το κριτήριο της έκδοσης του ειδικού σήματος ως προϋπόθεση για την επιχορήγηση τους.

Διαφορετικά αν υπάρχει πραγματικά ζήτημα με τα σήματα τότε να δοθεί όση παράταση χρειάζεται ώστε να καταφέρουν όλοι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων να προχωρήσουν στην έκδοση τους και να μην χάσουν την επιδότηση.

Δεν γίνεται οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων να πληρώνουν με τον τρόπο αυτό την προχειρότητα με την οποία η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις χειρίστηκαν και επικοινώνησαν το συγκεκριμένο θέμα.

Απόσυρση του συγκεκριμένου κριτηρίου άμεσα ώστε όλοι οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων να λάβουν την επιδότηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο