ΚΟ ΜέΡΑ: Ο διακομματικός εμπαιγμός των αποδήμων συνεχίζεται

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Απρ, 2021

Το ΜέΡΑ25 ήταν το μοναδικό κόμμα που τον Δεκέμβρη του 2019 καταψηφίσαμε τον αισχρό νόμο 4648/2019 για την, δήθεν, ψήφο των αποδήμων. Τους προειδοποιούσαμε: «Χωρίς εκλογικές περιφέρειες εξωτερικού, και χωρίς νέους μοναδικούς εκλογικούς καταλόγους, μετατρέπετε τους απόδημους σε ψηφοφόρους β’ κατηγορίας ενώ παράλληλα υπονομεύετε την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας.»

Σήμερα, η στάση του ΜέΡΑ25 έχει δικαιωθεί. Διαπιστώνουμε ότι τα κόμματα που ψήφισαν τον 4648/2019 ομολογούν ότι καταστρατηγούσε βασικές αρχές της ισονομίας. Πως αλλιώς εξηγείται ότι όλοι τους αλλάζουν στάση, με διαφορετικό βέβαια τρόπο ο καθένας κι η κάθε μία τους;

Όπως και τον Δεκέμβρη του 2019 έτσι και σήμερα το ΜέΡΑ25 δεν παίζει με τους θεσμούς και αρνείται να εκμεταλλευτεί τους απόδημους. Εμμένουμε στην πρόταση νόμου που καταθέσαμε την 1η Οκτωβρίου του 2019. Και καταψηφίζουμε ο,τιδήποτε θα φέρνει η κυβέρνηση που:

(α) δημιουργεί διπλούς εκλογικούς καταλόγους

(β) δεν αποδίδει ίσα δικαιώματα στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι σε κάθε έλληνα πολίτη με δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα από το που ζει.

Η ελληνική πολιτεία πληγώνει και διώχνει τα παιδιά της δεκαετίες τώρα. Κατόπιν τα θυμάται μόνο όταν τα έχει ανάγκη. Το ΜέΡΑ25 θα σταθεί εμπόδιο στην νέα εξόφθαλμη διακομματική προσπάθεια εκλογικής εκμετάλλευσης των απόδημων που δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων και υπονομεύει την εκλογική διαδικασία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο