Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής η κ. Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης μένουν στην ιστορία ως πλασιέ των ιδιωτικών κολεγίων της συμφοράς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Αυγ, 2021

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με περίπου 30.000 υποψηφίους και υποψήφιες να μένουν εκτός “χάρη” στην ελάχιστη βάση εισαγωγής που θέσπισε η κ. Κεραμέως και η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εν μέσω κιόλας πανδημίας και καραντίνας, λίγους μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των εξετάσεων.

Η επαίσχυντη φερόμενη ως Υπουργός Παιδείας, μαζί με τον Πρωθυπουργό έδρασαν ως οι καλύτεροι πλασιέ των συμφερόντων των φίλων τους των κολεγιαρχών -όπως άλλωστε έκανε και η προηγούμενη μνημονιακή Κυβέρνηση- που αυτές τις μέρες κιόλας έχουν κατακλύσει με διαφημίσεις τα κανάλια της συμφοράς.

Τέτοια ξεδιάντροπη εξυπηρέτηση συμφερόντων εν μέσω κιόλας μιας τέτοιας πρωτοφανούς κατάστασης (πανδημία, τηλεκπαίδευση κλπ) είναι πραγματικά εξοργιστική. Ενώ ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως η αναλγησία και ο κυνισμός της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν επέτρεψαν ούτε στους μαθητές και τις μαθήτριες των εσπερινών λυκείων το επιπλέον 1% της εισαγωγής τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα που επισφραγίζεται μια τέτοια ταξική και τοξική πολιτική επιλογή, ευχόμαστε στους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες καλή φοίτηση και τους καλούμε τόσο αυτούς, όσο και εκείνους που έμειναν εκτός δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης να παλέψουν μαζί για να ανατραπούν αυτές οι άθλιες πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης που σπρώχνουν στρατιές υποψηφίων στα ιδιωτικά κολέγια των οποίων η μόνη βάση εισαγωγής είναι το πορτοφόλι της οικογένειας των μαθητών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο