Νεολαία ΜέΡΑ25: Συγχαρητήρια σε όλες/όλους για την σπουδαία άνιση μάχη που δώσατε. Τα πιο σπουδαία είναι από εδώ και μπρος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Αυγ, 2021

Ανακοινώθηκαν, σήμερα, τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν με την χρήση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης και της πανδημίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον παράγοντα της ΕΒΕ, η οποία τους έγινε γνωστή 4 μήνες πριν τις εξετάσεις, προκαλώντας τους ακόμη μεγαλύτερο άγχος και πίεση, αφού επηρεάζει άμεσα την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα, πετώντας εκτός χιλιάδες υποψηφίους/ες και οδηγώντας περισσότερη πελατεία στα Ιδιωτικά Κολλέγια των φίλων της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πάνω από 14 χιλιάδες θέσεις θα μείνουν κενές στα ελληνικά Πανεπιστήμια, ενώ περίπου 29 χιλιάδες είναι αυτοί και αυτές που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαιτίας της ΕΒΕ. Για πρώτη φορά στα ελληνικά μεταπολιτευτικά χρόνια, μια Κυβέρνηση λειτούργησε με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο, παίζοντας στις πλάτες των παιδιών και των οικογενειών τους, για να κερδίσουν περισσότερους πελάτες τα Κολλέγια των φίλων τους.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως με τις ταξικές και τις τοξικές πολιτικές τους, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 συγχαίρουμε κάθε νέο και νέα που έδωσε αυτή την άνιση μάχη με τις πανελλαδικές εξετάσεις, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, με ελάχιστες μέρες φυσικής παρουσίας στο σχολείο και επιβαρυμένο τον ψυχολογικό παράγοντα, λόγω της καραντίνας και του άγχους.

Για όσες/όσους πέτυχαν τους στόχους τους, από σήμερα ανοίγει ένας νέος ξεχωριστός δρόμος για σπουδαία πράγματα. Για όσες/όσους δεν κατάφεραν τους υπενθυμίζουμε πως τίποτα εδώ δεν τελειώνει, και πως οι εξετάσεις με τους όρους που διενεργούνται δεν αναδεικνύουν τις πραγματικές ικανότητες και δεξιότητες τους.

Όλες/όλους τους καλούμε από αύριο, να παλέψουν για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων και ταξικών πολιτικών της Κυβέρνησης.

Για έναν άλλο κόσμο, με δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη, μακριά και έξω από αυτές τις άθλιες πολιτικές.

Για μια ζωή, στο μπόι των ονείρων μας.

Μαζί μπορούμε. Μαζί νικάμε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο