Μανώλης Γλέζος: Σήμερα τιμούμε ένα σύμβολο αντίστασης που δεν ξέχασε ποτέ να κοιτάει ψηλά

Συνεντεύξεις - videos
28 Ιούν, 2020

Σήμερα αποχαιρετάμε τον Μανώλη των αγώνων, τον Μανώλη των διεκδικήσεων, τον Μανώλη Γλέζο που δεν δίστασε να τα βάλει με το κτήνος του ναζισμού και του φασισμού. Τον Πρώτο Παρτιζάνο της Ευρώπης που δεν λύγισε ούτε στην κατοχή, ούτε στις φυλακές, ούτε στην καταστολή των μνημονιακών χρόνων.

Αποχαιρετάμε έναν αυθεντικό αγωνιστή της Αριστεράς, έναν άνθρωπο που μέχρι την τελευταία στιγμή με αυταπάρνηση πάλευε για το δίκιο των λαών, το δίκιο των ανθρώπων που αξιώνουν έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων τους. Τίποτα λιγότερο δεν θα αρκούσε στον Μανώλη Γλέζο, που ποτέ δεν συμβιβάστηκε στο διάβα του ηρωικού του βίου.

Από την εποχή της Αντίστασης στην κατοχή μέχρι τους αγώνες του έναντι των μνημονίων στη σύγχρονη χρεοδουλοπαροικία, ο Πρώτος Παρτιζάνος υπήρξε το σύμβολο του πιο ανιδιοτελούς και ηρωικού αγώνα. Ενός αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και αδικίας, ενάντια στη φτώχεια, τον ζυγό και την υποδούλωση.

Σήμερα δεν τιμούμε απλώς έναν άνθρωπο, τιμούμε ένα σύμβολο αντίστασης που δεν ξέχασε ποτέ να κοιτάει ψηλά, εκεί από όπου πλέον μαζί με τα υψηλά ιδανικά του θα συνεχίζει να εμπνέει και να συντροφεύει τους αγώνες μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο