Επίσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ: Η απάντηση στην ταφή απορριμμάτων δεν μπορεί να είναι η καύση

Δραστηριότητα
27 Ιούν, 2020

Στο πλαίσιο της 2ήμερης επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη και κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ Ευκαρπιας  για την οποία η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος ανακοίνωσε και υπέγραψε στις στις 12 -6 – 2020 διαδικασία αδειοδότησης καύσης απορριμμάτων RDF-SRF.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομίλησε με τους κκ. Γιωργο Χατζηγεωργιου – Πρόεδρο Περιβαλλοντικου & Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Νίκο Πασσια, Γραμματέα Περιβαλλοντικου & Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου και Μιχάλη Σπάσο – Μέλος συντονιστικού της πρωτοβουλίας των 128 συλλόγων κατα της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ για το μεγάλο αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τα προβλήματα των κατοίκων που διαμένουν δίπλα στο ΤΙΤΑΝ με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.

Υπνεθυμίζουμε ότι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητώντας άμεση ανάκληση της απόφασης που επιτρέπει την καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο