Μήνας Υπερηφάνειας: Είναι ώρα η Ελληνική κοινωνία να ενώσει το βηματισμό της με τα παγκόσμια προοδευτικά κινήματα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Ιούν, 2020

50 Χρόνια μετά την πρώτη Πορεία Υπερηφάνειας στη Νέα Υόρκη το 1970, ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Στοουνγουόλ, ο φετινός Μήνας της Υπερηφάνειας σηματοδοτήθηκε από τις μαζικές πορείες ανά τον κόσμο, με αφορμή τις ρατσιστικές δολοφονίες που έλαβαν μέρος στις ΗΠΑ. 50 Χρόνια μετά, οι κοινωνίες μαστίζονται από συστημική διάκριση και βία, τα κινήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ζωτικής σημασίας και η αλληλεγγύη μεταξύ τους πιο δυνατή από ποτέ. Είδαμε, σε όλο τον πλανήτη, οι δράσεις και οι πορείες Υπερηφάνειας των Λοατκι+ οργανώσεων να ενώνουν τη φωνή και την παρουσία τους με τις αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες, δημιουργώντας μία από τις πιο ηχηρές κοινωνικές εκρήξεις που έχουμε βιώσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Ελληνική πολιτεία, οφείλει άμεσα να κινηθεί προς μέτρα που εξασφαλίζουν την πλήρη ορατότητα των ατόμων Λοατκι+ σε κοινωνικούς, εργασιακούς και δημόσιους χώρους. Είναι απαραίτητη η καθιέρωση ενός αυστηρού θεσμικού πρωτοκόλλου που δεν αφήνει περιθώρια για συμβιβασμό στη μεταχείριση αυτών των ατόμων, ξεκινώντας από τους κρατικούς φορείς και δη και στα σώματα ασφαλείας. Γι’ αυτό, πρέπει να αποδωθεί άμεσα δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου- Zackie Oh, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα, αυτή της εξευτελιστικής συμπεριφοράς των αστυνομικών προς τρανς άτομο που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Είναι ώρα να δοθούν πλήρη πολιτειακά δικαιώματα στα Λοατκι+ άτομα, όπως το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία ως βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και χωρίς καμία θεσμική διάκριση.

Χρειαζόμαστε μια κοινωνία όπου η κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με διαφορετική έμφυλη ταύτιση ή σεξουαλικό προσανατολισμό ξεκινάει από το σχολείο, με μαθήματα Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, με εισαγωγή στις έννοιες της Θεωρίας Φύλου, της διαθεματικότητας και της κοινωνικής ανοχής.

Είναι ώρα η Ελληνική κοινωνία να ενώσει το βηματισμό της με τα παγκόσμια προοδευτικά κινήματα, γιατί η διαφορετικότητα είναι κοινωνικός πλούτος και Υπερηφάνεια.

Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο