Μ. Κριθαρίδης: Το μνημονιακό τόξο ανέτρεψε τις αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών για απεργία – αποχή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Οκτ, 2021

Η μηχανορραφία που συνέβη το Σάββατο στην ΟΛΜΕ δυστυχώς δεν τιμά τον αγώνα των εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και ευρύτερα της κοινωνίας απέναντι στην α(πα)ξιολόγηση της κας Κεραμέως.

Προϋπόθεση για να συνεχιζόταν η απεργία – αποχή από την α(πα)ξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας, ήταν το 66,67% των Συνέδρων στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των ΔΣ των ΕΛΜΕ της χώρας να έχουν ήδη ψηφίσει αποχή με 66,78%.

Κι όμως η συνέχιση των κινητοποιήσεων συγκέντρωσε μεν το πλειοψηφικό ποσοστό του 54%, όχι όμως και τα απαιτούμενα από το Καταστατικό της ΟΛΜΕ 2/3 ώστε να συνεχιστεί η απεργία – αποχή από την α(πα)ξιολόγηση που μαζικά, ηχηρά και δυναμικά αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, αλλά και την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Πώς συνέβη αυτό; 8 Πρόεδροι της ΕΛΜΕ δεν ψήφισαν υπέρ της συνέχισης, παρά και ενάντια στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ τους ή των αποφάσεων των Διοικητικών τους Συμβουλίων αντίστοιχα.

Πρόκειται κυρίως για Προέδρους προερχόμενους από την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη που δεν δίστασαν να παραβιάσουν την εντολή που τους έδωσαν οι εκπαιδευτικοί τους οποίους υποτίθεται πως εκπροσωπούσαν και το Προεδρείο το δέχτηκε!

Παράλληλα όμως, όπως καταγγέλουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που ειλικρινά στήριζαν τον αγώνα των εκπαιδευτικών, στην «νοθεία» φαίνεται πως συνέβαλε και η αρνητική στάση αρκετών (όχι όλων) συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης καταψήφισαν την νέα απεργία – αποχή και του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Και κάπως έτσι ο αγώνας απέναντι στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, στις ταξικές, αγοραίες και τιμωρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης «έπεσε» εκ των έσω.

Η κοινωνία όμως εκεί έξω και η πλειοψηφία της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας θα συνεχίσει να παλεύει απέναντι στο έκτρωμα της κας Κεραμέως και του κ. Μητσοτάκη, αλλά και των προκατόχων τους, που φαίνεται πως για άλλη μια φορά -στη δύσκολη στιγμή- «βάζουν πλάτη» στους μνημονιακούς τους εταίρους.

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΜέΡΑ25 επισημαίνει και την ανάγκη να υπάρξει ένας νέος συνδικαλισμός, με ανεξαρτησία και αμεσοδημοκρατία.

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο