Η κοκορομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την εξεταστική των ΜΜΕ αποκρύπτει το ουσιαστικό αίτημα για την κοινωνικοποίηση τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Οκτ, 2021

Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση στο πλαίσιο της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μητσοτάκη για την πανδημία, επιδόθηκαν στη γνωστή τους κοκορομαχία με αφορμή την Εξεταστική για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις, για το ποιού ολιγάρχη τα Μέσα λαμβάνουν χρηματοδότηση και από ποιο από τα μνημονιακά κόμματα.

Το ΜέΡΑ25 απορρίπτει το ψευδοδίλημμα του «προτιμότερου ολιγάρχη»-όλοι βλάπτουν το ίδιο την ενημέρωση, την ισότιμη εκπροσώπηση απόψεων, τη Δημοκρατία.

Η πρότασή μας είναι κοινωνικοποίηση των Μέσων, όσο κι αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.

Αυτοί οι οποίοι διαφωνούν ή και χλευάζουν την ανάγκη κοινωνικοποίησης των ΜΜΕ, είναι αυτοί που ουσιαστικά θέλουν τις συχνότητες να τις νέμεται ο Αλαφούζος, ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Κυριακού, ο Βαρδινογιάννης και άλλοι.

Αυτή όμως είναι η σίγουρη οδός προς την αντικατάσταση της Δημοκρατίας από μια Άναρχη Ολιγαρχία του τύπου που είδαμε στη μεταΣοβιετική εποχή στη Ρωσσία.

Εμείς ως ΜέΡΑ25 θέλουμα και απαιτούμε η Ενημέρωση να λειτουργεί υπέρ των πολιτών και όχι εναντίουν τους. Και αυτό θα γίνει μόνο με το πέρασμα από το σημερινό καθεστώς, σε μια εποχή ουσιαστικού κοινωνικού ελέγχου των ΜΜΕ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο